Mustamäe haigla ja Loki (25) vahel puhkes tüli just seetõttu, et tohtrid keeldusid talle manustamast tugevatoimelisi valuvaigisteid sellises koguses, nagu Lokk nõudis, ütles Mustamäe haigla ülemarst Teet Lainevee.

"Lokk ei lubanud end ravida ega uurida, nõudis vaid tugevatoimelisi valuvaigisteid," nentis Lainevee.

Praegu Moskvas ravil oleva Loki raviarst ütles sel nädalal, et Lokk on aasta jooksul muudetud narkomaaniks, kes sõltub valuvaigistitest, mida talle kuni viimase ajani manustati kuni 20 korda päevas.

"Lokk käis iga päev umbes nelja arsti juures," rääkis Lainevee. "Kui meie haigla arst tahtis talle süstida midagi lahjemat, näiteks analgiini, keeldus Lokk sellest ja sõitis minema. Kindlasti leidis ta Tallinnas mõned arstid, kes süstisid tugevaid valuvaigisteid."

Mustamäe haigla ülemarsti sõnul käis tugevatoimelisi valuvaigisteid haiglas nõutamas ka Loki suguselts. "Kui meie ei andnud, siis keegi ikka andis," kommenteeris Lainevee Loki ja tema suguseltsi püüdlusi meest narkomaaniks muuta.

Arne Loki käed amputeeriti kohe pärast plahvatust mullu detsembris, ent paranenud haavadesse jäid närvid ning need tegid mehele valu. Möödunud nädalal opereeriti Lokki ühes Moskva haiglas uuesti, enne seda sai ta sealsamas üldist ravi.

Moskva arsti sõnul tunneb Lokk ennast pärast operatsiooni hästi ning saab valuvaigisteid vaid kord päevas, sest amputeeritud käte närvid ei valuta enam. "Nüüd, pärast rasket operatsiooni, puhastame Arne vere narkootilistest ainetest, mis on sinna sattunud valuvaigistite liigtarbimise tõttu," ütles arst.

Eridemineerija Arne Lokk sai vigastada üheks Tallinna allilma ristiisaks nimetatud Daniel Mängi sõiduauto alla paigaldatud pommi kahjutustamisel mullu detsembris. Plahvatuse tagajärjel kaotas Lokk käed, vigastada said silmad ja nägu.

Baltic News Service