44-aastane Leemets hakkab linnavalitsuses tegelema rahaküsimustega, s.o eelarve, ettevõtluse, teeninduse, hinnakujunduse, tarbijakaitse, panganduse, majanduspoliitikaga ja linna osalemisega äriprojektides.

Leemets kureerib rahandus-, linnamajandus- ning hinna- ja konkurentsiametit.

Ants Leemets on õppinud TRü-s õigusteadust, enne Maapanka tööle asumist oli Leemets Tiit Vähi valitsuse portfellita regionaalminister. Aastatel 1992-1995 töötas Ants Leemets Lääne-Viru maavanemana.

Volikogu kinnitas linnavalitsuse kümme liiget ametisse juba kuu aega tagasi, rahandusega tegeleva abilinnapea koht oli siiani täitmata. Linnapea Robert Lepikson pakkus abilinnapea kohta ka Hansapanga pearaamatupidajale Tiina Mõisale, kuid too keeldus.

Volikogu suurendas linnapea ettepanekul linnavalitsuse arvulist koosseisu ühe liikme võrra ning nimetas linnavalitsusse kuuluvaks linnanõunikuks linnavolinik Kalju Leppiku. Robert Lepiksoni selgitusel hakkab Kalju Leppik tegelema peamiselt Tallinna ülikooli rajamise probleemistikuga.

Kalju Leppikul on TPI inseneri haridus, ta on aastaid seotud olnud teadusliku tööga. 1992. aastast kuulus Leppik linnavalitsusse algul kultuuri, sporti ja tervishoidu (lühemat aega ka rahandust) kureeriva abilinnapeana, möödunud aastast oli ta Nõmme linnaosa vanem.

Manööver, millega Kalju Leppik kinnitati linnavalitsuse liikmeks, vabastas volikogu vajadusest hakata valima volikogule uut aseesimeest. Volikogu aseesimees Merike Varvas pääses linnavolikokku asendusliikmena, tollal veel eelmise linnavalitsuse koosseisus Nõmme linnaosa vanema kohuseid täitnud Kalju Leppiku volituste peatumise ajaks. Nõmme uue vanema Värner Lootsmanni ametipostile asumisel taastus Kalju Leppiku õigus osaleda volikogu töös.

Koos viimatinimetatud muudatusega on Tallinna linnavalitsus 12-liikmeline ning sellesse kuuluvad linnapea Robert Lepikson; viis abilinnapead: Mait Metsamaa, Kalev Kallo, Peeter Kreitzberg, Sergei Kulakov, Ants Leemets; viis linnavalitsuse liiget: linnaosa vanemad August Koppel, Värner Lootsmann, Jüri Ott ja Pavel Starostin ning linnanõunik Kalju Leppik ja ametikoha järgi linnasekretär Toomas Sepp.

Volikogu kinnitas Ants Leemetsa ametipalgaks 9330 krooni ja lisatasuks 2220 krooni kuus. Kalju Leppiku töötasu on 5380 krooni ja lisatasu 2620 krooni kuus.

MARIKA MILVE