Eesti Pimedate Liit nõustus andma Tartus Era tänavas asuva maja ning pool selle juurde kuulunud krundist Lõuna-Eesti Pimedate ühingule. ühtlasi avab Liit Hansapangas erikonto, kuhu kantakse raha, mis saadud Era 2A poole krundi müügist Favora Tanklatele. Raha saab kasutada ainult Lõuna-Eesti Pimedate ühingu esinaine Eva Kirillova maja haldamiseks ja remontimiseks.

"Favora juht Aivo Pärn leidis konfliktile kahe minutiga lahenduse, keskliit ja sotsiaalministeerium ei olnud seda seitsme kuu jooksul suutnud," ütles vaidlusaluses majas tegutseva pimedate muuseumi juhataja Aldo Kals.

Era 2A maavalduse suurus oli üle 4000 ruutmeetri, millest 2900 ruutmeetrit müüs pimedate liit möödunud aasta oktoobris miljoni krooni eest Favora Tanklatele.

Eile otsustas Tartu linnavolikogu, et Era tänava krundile võib ehitada bensiinitankla. Pimedad usuvad, et on küll poolest maast ilma jäänud, kuid saanud endale hea naabri.

"Saime pool muna ja pääsesime tühjast koorest," lausus Kals.

Kolmapäeval otsustas Lõuna-Eesti Pimedate ühing Eesti Pimedate Liidust lahku lüüa. Liidu esimees Anne Veske kutsus lahkulöönuid tagasi.

"Ei, me ei lähe tagasi, meil on nii palju eneseuhkust," ütles Kals. "Nüüd järgeb "abielulahutus", mis võib kaasa tuua kohtuprotsesse, sest tahame endale saada ka Tartus asuva pimedate majandusettevõtte. Hea oleks, kui keskus ei hakkaks selle ettevõtte pärast vaidlema, vaid annaks kaasavara meile ilma kohtuta kaasa," lisas pimedate muuseumi juhataja.

ANNELI AMMAS