"Uuenenud Africas on uus üllatav sisekujundus, mis vastab rohkem klubi eksootilisele nimele. Seal on sama hea tehnika nagu Tallinnas Dekoltees. Africa on vaid väiksem ning tehnikat on vähem," võrdles klubi omanik, IS Music Groupi juht Lauri Laubre.

Kolm aastat tagasi avatud Africale tegi juba teist korda sisekujunduse Taavi Aunre. "ööklubi on kiiresti põlev täht ja vajab sagedast uuendamist," sõnas Aunre.

Uues Africas on kujundaja sõnul kõige erilisemad polüetaanist neegrikujud. "Tauno Kangro kujud on loodud uue meetodiga, kusjuures seest on nad täis markofleksi sarnast vahtu," kirjeldas Aunre. "Loodame, et nad on nii tugevad, kui pealt paistavad."

Kui kolm aastat tagasi paigutas Laubre Africasse poolteist miljonit krooni, siis nüüd kulutatakse koos lähiajal Haapsalus avatava inglise pubiga neli miljonit. "Aeg on edasi läinud ning usun, et investeeringu tõus õigustab end," sõnas Laubre.

Kui varem oli Africas ka kasiino ja striptiisibaar, siis nüüd on see ainult tantsuklubi, kus saab ka helikindla klaasi taga baaris tugevast muusikast kõrvu puhata ja juttu ajada.

Africa on nüüd avatud ainult nädalavahetustel, suvel alates neljapäevast, lisas Laubre.

Aunre nimetas Africat ringirändavate inimeste paigaks. "See on neile, kes ei taha olla ühe klubi põhikliendid," sõnas ta.

Laubre tahab Africa näol pakkuda Dekoltee külalistele uut, aga kvaliteedilt samal tasemel lõbutsemiskohta. Hea taseme tagamiseks teenindavad nii Haapsalus kui Tallinnas ühed ja samad baarmanid.

"Tallinnast Haapsallu ei ole raske sõita. Haapsallu läheb Eesti parim tee," hindas Laubre pealinna ja mudalinna vahele jäävat 100 kilomeetrit.

Sel nädalavahetusel on uus Africa esimest korda avatud, kuid suur avapidu tuleb poolteise-kahe nädala pärast. Pärast remonti märgatavalt suurenenud Africasse saab ka rahvusvaheliselt tuntud esinejaid tuua, lubas Laubre. Ta ei avalikustanud, kes esineb avapeol.

ANNELI AMMAS