Reede õhtul toimunud Jacksoni kontserdile tuli korraldajate sõnul umbes 70 000 inimest, kellest paar tuhat olid seotud kontserdi korraldamise ja pressiga, ütles kontserdi pressiesindaja Jüri Pihel laupäeval Baltic News Service-ile.

Vahetult enne kontserti kohtus Jackson lavatagustes ruumides peaminister Mart Siimanni ja Tallinna linnapea Ivi Eenmaaga, lausus Pihel ETA-le.

Kontserti korraldav meeskond jäi etendusega rahule, sest kõik sujus ladusalt ja ilma suurte vahejuhtumiteta. Esmaabi tuli anda vaid mõnekümnele inimesele, peamiselt hüsteerikutele või minestanuile. Pihel tõi näiteks Saksamaal toimunud Jacksoni kontserdi, kus samasuguses massis tuli esmaabi osutada tuhandele inimesele.

Kontserdikülastajad olid hästi teavitatud sellest, mida tohib väljakule kaasa võtta ning turvatöötajad pidid ära võtma vaid mõne üksiku keelatud eseme, lisas Pihel.

Kontserdi ajal varastati aga asju paarikümnest lauluväljaku juurde pargitud autost. Lasnamäe politseijaoskonna korrapidaja sõnul esitati Lasnamäe politseijaoskonda laupäeva hommikul mõnikümmend avaldust autodesse sissemurdmiste kohta.

"Peamiselt varastati autodest makke, kuid ühest autost läks kaduma ka kaks tuhat krooni raha," sõnas korrapidaja. "Palju oli ka lihtsalt huligaanitsemist ning uste ja akende lõhkumist."

Tallinna politsei pressiesindaja Küllike Rooväli sõnul ei kuulunud 50 krooni parkimistasu sisse sõidukite valvamine. "Valikale maksti raha selle eest, et nad aitaksid parkimist korraldada," lausus Rooväli. "Kui auto oli valesti pargitud, siis tuli ta ära viia, muidu oleksid tekkinud suured liiklusummikud," põhjendas ta autode teisaldamist.

Lauluväljakul varastati ühel pealtvaatajal käekott ning teisel rahakott. "Politseile andsid tööd mõned purjus inimesed lauluväljaku ümbruses ja paar üksikut purjus külastajat kontserdiplatsil," lausus Rooväli.

Enne ja pärast kontserti olid lauluväljaku ümbruses suured liiklusummikud. Pirita politseikonstaabli sõnul kestsid ummikud kuni kella kaheni öösel. Paljud kontserdikülastajad olid sunnitud jalgsi linna kõndima, sest ka taksosid ei jätkunud. Taksode tellimisjärjekorrad olid kontserdiööl tund kuni poolteist tundi pikad.

Laupäeva pärastlõunaks monteeriti seitsmekorruselise maja kõrgune lava lahti ning viimased veoautod asusid järgmisse kontserdipaika Helsingisse teele. Helitehnika saadeti Soome laupäeva hommikul.

õhtul koristati ära ka lauluväljakul vedelenud praht. "Kuna kontsert möödus kenasti, siis pole välistatud, et Eesti saab veel näha maailmamuusika tõelisi tähti," lubas Pihel.

EPL