Rahandusministeeriumi juristi Erle Kõometsa sõnul keelduti tervisekahjustuse eest 260 313 krooni suuruse hüvituse maksmisest seetõttu, et Lokk ei järginud pommi kahjutuks tegemisel ohutustehnikanõudeid. "Ohutustehnika rikkumist kinnitasid nii päästeameti teenistusliku juurdluse kokkuvõte kui ka tööinspektsiooni akt," selgitas Kõomets.

Teenistusliku juurdluse andmetel ei kasutanud Lokk pommi kahjutuks tegema minnes kaitseülikonda ja manipulaatorit, kuigi ta oli samal ajal pommirühma juhina vastutav ohutusnõuete täitmise eest.

Raskelt vigastada saanud Arne Lokk ütles eile, et kaebab rahandusministeeriumi otsuse kohtusse. "Arvan, et võidan selle kohtuprotsessi," lausus ta. "Kui riik ei hoolitse oma päästetöötajate eest, pole see mingi riik."

Eridemineerija sõnul sai ta alles kaheksa kuud pärast plahvatust kogemata teada, et on olemas teenistusliku juurdluse kokkuvõte temaga juhtunud õnnetuse kohta. "Päästeamet ja siseministeerium siiski taotlesid mulle hüvituse maksmist rahandusministeeriumist, kuid sealt tuli keelduv vastus," rääkis Lokk. "Pime ja käteta inimene ei suuda aga kuus 1000-kroonise pensioniga normaalselt ära elada."

Päästeameti eridemineerimisgrupi peaspetsialist Arne Lokk sai raskelt vigastada mullu 28. detsembri õhtul Tallinnas rahvusraamatukogu taga Veetorni tänaval, kui ta üritas kahjutuks teha sõiduauto Mercedes-Benz alla pandud põrgumasinat.

AIN PARMAS