Valitsuse liikluskomisjon otsustas eile, et kui valede talve- või naelkummide kasutamine ei ole põhjustanud liiklusohtlikku olukorda, siis teeb liikluspolitsei sõidukijuhile sel talvel vaid märkuse tähistusnõuetele mittevastavate rehvidega sõitmise pärast.

Esmakordselt võib sel talvel 1. detsembrist 1. märtsini sõita vaid talve- või naastrehvidega, millel on tähistus M+S, M.S. või M&S ning mille mustri sügavus on vähemalt kolm millimeetrit. Talve- või naelkummidega tuleb varustada kõik sõiduautod, alla 3,5-tonnise registrimassiga veoautod ning 0,75-3,5-tonnised haagised.

Talvel suvekummide kasutamisel liikluspolitsei mingit "allahindlust" ei tee. Vastavalt seadusele võib 1. detsembrist 1. veebruarini suverehvide või vale tähistusega talvekummidega sõitmisel autojuhti karistada 280-kroonise rahatrahviga. Liiklusohtliku olukorra põhjustamisel võib aga karistada kuni 2800-kroonise rahatrahvi või juhtimisõiguse äravõtmisega.

Liikluskomisjonis ei leidnud eile toetust maanteeameti peadirektori Riho Sõrmuse ettepanek, et tuleks tühistada range tähistusnõue rehvidele. "Nii range määrus võib tekitada põhjendatud vastumeelsust nii rehvide müüjate kui ka kasutajate seas, sest Euroopas kasutatakse ka teistsuguse tähistusega talverehve," väitis Sõrmus.

Teede- ja sideministeeriumi maanteeliikluse osakonna juhataja Lembit Kiviloo sõnul pole aga teise tähistusega rehvid talvekummid, vaid talvemustriga kummid. "Muster võib neil olla hea, aga kummisegu võib olla libe ning Eestis talvel kasutamiseks kõlbmatu," selgitas ta.

AIN PARMAS