Alates tänasest peavad kõik autojuhid sõitma talve- või naastrehvidega.

Teede- ja sideministeeriumi maanteeliikluse osakonna nõuniku Hellat Rumvoldi sõnul peavad esmakordselt sel talvel 1. detsembrist 1. märtsini talve- või naastrehve kasutama kõik sõiduautod, veoautod, mille registrimass ei ületa 3,5 tonni, ning haagised, mille registrimass on 0,75-3,5 tonni. Liikluspolitsei saab talvel suverehvidega sõitvat autojuhti karistada 280-kroonise rahatrahviga. Liiklusohtliku olukorra põhjustamisel võib aga karistada kuni 2800-kroonise rahatrahvi või juhtimisõiguse võtmisega üheks kuni kuueks kuuks.

Vastavalt teede- ja sideministri määrusele peab talvesõidu rehvidel olema tähistus M+S, M.S. või M&S ning mustri sügavus on vähemalt kolm millimeetrit. Valitsuse liikluskomisjoni otsusel ei karista liikluspolitsei sel talvel siiski neid sõidukijuhte, kes kasutavad vale tähistusega talve- või naelkumme.

Liikluskomisjoni esimehe, teede- ja sideministri Raivo Vare sõnul teeb politseinik sõidukijuhile sel talvel vaid märkuse tähistusnõuetele mittevastavate rehvidega sõitmise pärast, kui valede kummide kasutamine ei ole põhjustanud liiklusohtlikku olukorda.

Teede- ja sideministeeriumi maanteeliikluse osakonna juhataja Lembit Kiviloo väitel ei saa aga ranget tähistusnõuet tühistada, sest teise tähistusega rehvid pole talvekummid, vaid talvemustriga kummid. "Muster võib neil olla hea, aga kummisegu on võib-olla libe ning Eestis talvel kasutamiseks kõlbmatu," selgitas ta.

Teekatet kõvasti kulutavate naastrehvidega võib sõita 15. aprillini. Talvekummidega tohib sõita aasta läbi, kuid nende pehmest kummisegust muster kulub suvisel kasutamisel tublisti.