Enamik uusi ajakirjanumbreid ning uudiskirjandust on juhataja sõnul kogu aeg välja laenutatud, eriti agaralt külastavad raamatukogu vene kooli õpilased. Kivihall tõdes, et kõige rohkem kannataks sulgemisel just venekeelne lugejaskond.

Nõmme linnaosa valitsuse pressiesindaja Marek Tihhonovi teatel jõudis keskraamatukogu kaudu nendeni eile paarisaja Männiku raamatukogu lugeja allkirjaga murelik pöördumine. “Mingi lahendus kindlasti leitakse, ruume leida ei ole kuigi raske,” kinnitas Tihhonov, kelle sõnul pakuti esimesel kiirkorras peetud arupidamisel välja mitmesuguseid lahendusvariante.

Männiku tee 89 omanikfirma AS Himalaya juhatuse esimehe Merike Puodeli sõnul ei ole asukoht raamatukogule kuigi sobilik ning ülimadalat, 30-kroonist renti maksvat linnaasutust seal edasi hoida ei ole erafirma jaoks äriliselt põhjendatud.

Puodeli teatel lõppes raamatukogu üürileping kahe aasta eest, seega oli raamatukogule ammu teada, et tuleb lahkuda. “Nad on palunud ajapikendust, oleme seda võimaldanud ning ka rendi samaks jätnud,” ütles Puodel, tõdedes, et seda ära kasutades ei ole raamatukogu uusi ruume siiani eriti tõsiselt otsinud.

Puodel kinnitas, et vaatamata teatatud tärminile, 1. maile, raamatukogu päevapealt tänavale ei tõsteta. Oodatakse ära, kuni uued ruumid leitakse, muidugi lootuses, et see sünnib lähikuudel.