Kaks venda Ernie (Nathan Lane) ja Lars (Lee Evans) pole teineteisesse kunagi vennalikult suhtunud. Isegi oma isa kirstu kandes lähevad nad tülli, vaieldes, kui must peab olema matuseülikond. Isa (William Hickey) pidas kogu elu au sees tarkust: “Maailm ilma nöörita on kaos.” Poegadele pärandas ta lagunenud nöörivabriku ning räämas vana maja. Euroopalikku suhtumist esindav Lars (Lee Evans ongi inglise näitleja) hoiab mõneti südames isa soovi ja tahab vabrikut säilitada. Ameerikalik luksusrestorani omanik Ernie teeks kõik rahaks. Vennaste plaanile seisab vastu vanas majas elav hiir, keda võib pidada isa reinkarnatsiooniks. Ta esindab kõike seda, mida isa hindas, ja ühtlasi püüab ta vennakseid ümber kasvatada edukateks ameeriklasteks.

Vaimukaid ootamatusi lastakse vaataja silme ette ribureas. Vennad mõtlevad hiirest vabanemiseks välja üha uusi plaane ning hiir kujundab nendest suurejoonelise show, mille tulemusena lendavad vennad läbi tule, vee ja muda. Komöödia väärikamaks eksponaadiks on hambuni relvastatud ja uusima tänapäeva tehnikaga varustatud elukutseline hiirepüüdja Caesar. Teda mängib kunagi “Hirvejahis” vene ruleti hullunud harrastajat kehastanud Christopher Walken.

Euroopas levib arvamus, et Hollywoodi filmi teevad ära suures osas arvutid. Nii ongi; “Forrest Gumpis” naksati tegelasel jalad otsast tõepoolest arvutiga. Hiirt esialgu arvutiga järele teha ei osata. Nii mängis “Hiirejahis” 60 dresseeritud hiirt. Paljud filmis näidatud episoodid pole osavad trikitamised, vaid neis ilmneb tõepoolest nende tarkade pisikeste loomakeste meisterlikkus. Filmis esineb vaimukas lõik prussakatega, ehk saavad nemad järgmise komöödia kangelasteks.