Pärnu politsei võtab väidetavalt lõbutüdrukute teenuseid kasutanud Illar Hallastelt, Toivo Ninnaselt ning ajakirjanduslikku eksperimenti teinud Kati Murutarilt seletused, et selgitada, kas nende toimingutes Pärnu hotellis Viiking võib olla kuriteo koosseisu. Pärnu politseiprefekti Jaan Rubini sõnul kavatseb politsei kontrollida ajakirjanduses ilmunud ajakirja Sexer peatoimetaja Kati Murutari väiteid nagu kasutanuks Rahvaerakonna liige Illar Hallaste ning laevandusärimees Toivo Ninnas 6. mail tund pärast keskööd Pärnu hotellis Viiking lõbutüdrukute teenuseid.

Politsei kaalub kriminaalasja algatamist

“Kavatseme asjaosalistelt kindlasti seletused võtta,” kinnitas prefekt, kelle sõnul sõltub ilmsiks tulnud asjaoludest, kas algatada juhtunu kohta kriminaalasi. See algatatakse juhul, kui tuvastatakse tüdrukute kupeldamise fakt.

“Enne mingite sammude astumist kavatseme asja üle prefektuuris siiski veel arutleda,” lisas Rubin.

“Murutar on enda ja lõbutüdrukute mänedÏeri paraja supi sisse rääkinud,” kommenteeris juhtunusse otseselt mittepuutuv kõrge politseiametnik. “Murutar räägib nüüd kas kõik ausalt politseile ära ja politsei algatab sutenöörluse kohta kriminaalasja, või teatab avalikult, et senine jutt lõbunaisi tellinud Hallastest ja Ninnasest on puhas vale.”

“Viimasel juhul võib politsei Murutari suhtes algatada kriminaalasja valetunnistuste andmise kohta, sest mulle tundub, et mingi tõetera on senisel lool sees,” rääkis ametnik.

Kati Murutari hinnangul ei saa politsei asjas midagi ette võtta, kuna tema sõnul on Eestis kipakas prostitutsiooniseadus ning kõik Eesti naised võivad olla seksuaalvahekorras kellega nad tahavad ning võtta selle eest raha, kui pakutakse.

Murutari väitel ei kohanud ta lõbutüdrukutega kaasas käies ajakirjanduslikku eksperimenti tehes ühtegi inimest, kelle tegevust võinuks nimetada kupeldamiseks.

Hallaste ja Ninnas eitavad süüdistusi

“Oleks täiesti nali kuubis, kui politsei kutsuks jaoskonda tüdrukuid, saaks neilt tunnistused, kellega nad hotellis koos olid ning algataks vaid selle põhjal kriminaalasja,” ütles Murutar, kes eitas, nagu oleks Hallaste talle pakkunud asja mahavaikimiseks kompensatsiooni.

Hansatee Grupi nõukogu esimees Toivo Ninnas eitas lõbutüdrukute tellimist või nende teenuste kasutamist. “Murutar väidab nagu tellinuks me Hallastega kahe peale kümme tüdrukut. Kas pisut palju ei ole,” küsis Ninnas vastu. “Tegelikult läksin juba kella 11 või 12 ajal magama ning Kati Murutari ma hotellis ei kohanud, ka ei ole mul au teda tunda. Tüdrukuid ma küll tellinud ei ole.”

Ninnase sõnul viibisid nad Hallastega hotellis nõupidamisel, kuna kuuluvad mõlemad hotelli nõukokku. Lõbunaiste tellimist eitas ka Hallaste.

Kati Murutar on varem teatanud, et Hallaste ja Ninnas kutsusid hotelli Viiking piljardisaali kümme eesti ja vene tüdrukut ning valisid neist kaks välja. Ehkki Murutari väitel tundnud mehed ta ära, ei teinud nad sellest välja ning veetsid tüdrukutega tunni numbritoas. Murutar võttis hiljem lõbunaistelt ning nende mänedÏeridelt toimunu tõestamiseks allkirjad ja seletused.