Eesti kõige moodsamat ja kallimat (2,3 miljonit krooni) kombaini omav Laht hakkas sigu kasvatama juba 80. aastate alguses. Ta käis stagnaajal koos sõpradega Novgorodis ja Arhangelskis venelastele liha ja vorsti müümas. “Olen proovinud ka lehmi pidada, aga see polnud minu ala,” nendib Laht, kes on kasvatanud ka linde, lambaid, kartuleid ja suhkrupeeti.

Laht on alatasa seotud mingite asjade organiseerimise ja deal’ide sõlmimisega. Tema septembrikuu mobiiltelefoniarve oli koguni 8500 krooni. Oma vähese vaba aja pühendab mees perele. Möödunud aastal sigade kasvatamisega poolteist miljonit krooni kasumit saanud Urmas Laht on teist korda abielus. Tema peres võrsub kolm tütart, esimesest abielust on tal ka poeg. Perre kuuluvad veel rotveiler Anete ja mustakirju kass Lehmake.

Kuigi ajakirjanduse kaudu ülesklopitud Lahte üritasid eelseisvateks valimisteks enda ridadesse meelitada maaerakonnad, liitus ta hoopis Keskerakonnaga. Et partei liikmepiletit nr 3000 omav Laht on Keskerakonna Virumaa valimispingereas väidetavalt alles esikümne teises pooles, tekib kahtlus, kas teda kurjasti ära ei kasutata. “Kodukandi inimeste hulgas pole tal just kõige parem maine,” väidab üks Lahte tundev inimene seepeale.