Programmi konsultandi Kristel Seema sõnul võimaldab rühmas osalemine inimestel laiemalt teada saada, mida tähendab töötusega kaasnev psühholoogiline kriis, mis enamikku koondatuid kindlasti tabab. Ühtlasi õpetatakse, kuidas sellisest kriisist tervena välja tulla ning uuesti end võimalikult ruttu tööturule pakkuma minna.

Kristel Seema sõnul läbitakse programmi mitu erinevat osa. ”Esmalt teeb inimene läbi eneseanalüüsi, nii õpib ta ennast paremini tundma,” selgitas Seema.” Järgmisena võetakse käsile inimese enesemüügi- ja turunduskampaania ettevalmistamine, kus muu hulgas õpitakse CV-kirjutamist ja tööintervjuudeks valmistumist.”

Viimaseks programmi osaks on töö otsimine. Konsultandid õpetavad, kuidas inimene võib tööd leida sotsiaalseid kontakte ja enesereklaami kasutades.

“Kuidas kõike seda edukalt teha, seda õpetavadki konsultandid,” ütles Seema.

Selleks, et end rühma kirja panna, tuleb helistada MPS Mainori konsultatsioonifirmasse ja projektijuhiga kokku leppida.

MPS Mainori konsultatsioonifirma direktori Peeter Krossi sõnul ei ole praegu veel ühtegi rühma avatud, sest konsultandid on firmades hõivatud koondamislainete tulemusel vabanenud töötajate aitamisega.

Krossile teeb ka muret individuaalkorras programmiga liituda soovijatelt tasu küsimine. “Näib kuidagi ülekohtune küsida raha koondatud inimeselt, kes on niigi raskustes,” tõdes Kross. “Koondamine ja töötus on ühiskondlik probleem. Mujal maailmas makstakse säärane koolitus kinni selliseks otstarbeks mõeldud tugirahast ja fondidest ehk riigi rahast.”

Üksikisiku liitumistasu suurust koondamisjärgse pehme maandumise programmiga ei osatud veel öelda. “Maksumus sõltub rühma suurusest ja toetusprogrammi ulatusest,” selgitas Kristel Seema.

Krossi kinnitusel alla 1000 krooni sarnast teenust siiski müüa ei saa. “Kuid kõik oleneb siiski koolitustundide ja tegemiste mahust,” ütles Kross.

Töö toetusgruppides toimub Ameerikast pärit DBM (Drake Beam Morrise Outphacement) metoodikal.