Kui põues kipitab soov kedagi aidata ning kodus on esemeid, mis on muutunud liigseks, võib need annetada Eesti Punase Risti seltsidesse, kes tegelevad hädasse sattunud inimeste aitamisega. Eesti Punase Risti liikme Sirje Elleri sõnul on Eestis palju inimesi, kes vajavad lähikondlaste abi. Vajatakse riideesemeid, jalanõusid, raamatuid, mänguasju ja lauanõusid. Ent kõik annetamiseks mõeldud esemed peavad olema puhtad ja terved.

Elleri sõnul on sotsiaalselt vaeste inimeste kõrval teiseks suuremaks abivajajate grupiks tulekahjus ja vargustes kannatada saanud inimesed. “Nemad vajavad kõige kiiremini esmast abi: tekke, linu, aga ka potti-panni või taldrikuid,” ütles Eller. “

Enne pakkide annetamist tasuks helistada lähimasse seltsi ja oma tulekust ette teatada. “Seltside ruumid on väikesed, vahel võib juhtuda, et neil pole kohta, kus esemeid hoida,” tõdes Eller.

Rahaliste annetuste tarbeks on seltsidesse paigutatud korjanduskarbid. Samuti võib annetuse jätta Eesti Punase Risti Seltsi arvele Ühispanka.

Tallinna Punase Risti Seltsi sekretäri Lilia Gontsharenko sõnul on pealinlaste hulgas peamisteks abivajajateks üksi elavad vanurid, vaesuses elavad pered, töötud, puuetega inimesed või mingil muul moel kannatada saanud ja vaesunud inimesed.

Gontsharenko sõnul saavad varguste ja tulekahju läbi kannatada saanud inimesed abi sel hetkel, kui nad seda vajavad, ent selleks tuleb neil esitada politseist või tuletõrjest saadud tõend. ”Et abi jõuaks paremini selle vajajani, teeme me koostööd sotsiaalabi ametnikega,” ütles Gontsharenko. ”Me vaatame ikka päris hoolega, kes seda abi vajab.”

Tallinna Punase Risti Selts jagab riideesemeid nende vajajatele igal kolmapäeval kella 9–14. Aidata saab ka siis, kui osta Eesti Punase Risti postkaarte. Heategevuseks läheb ka Eesti Punase Risti esmaabikursustest laekuv tulu.