Senaatoreid ei kõi-gutanud ka avalikkuse ette toodud kassett, millele anonüümsel moraalijüngril on õn-nestunud filmida Skuratovi seksiseiklusi. Peaprokurör tunnistas kaudselt oma pattu, kuid rõhutas, et tema tööalaste kohustustega pole eraelu nüanssidel mingit pistmist.

Skuratov ise teatas ülemkoja ees esinedes, et tervis on tal korras ning kogu südamehaigus oli vaid poliitiline etendus. Peaprokuröri sõnul on tema vallandamisest huvitatud mõningad rahvasaadikud, endised ministrid ja ärimehed, kelle jaoks ta on ”kondiks kurgus”. Skuratov mainis selgitavate vihjetega hiljutisi skandaale suurfirmades Aeroflot ning AvtoVAZ, mis viitavad peaprokuröri ”kokkupõrgetele” ärihiiglase Boriss Berezovskiga. Viimane vallandati hiljuti Jeltsini poolt – samamoodi juriidiliselt ebakorrektselt – SRÜ peasekretäri kohalt. Vaatlejate arvates tahtis Jeltsin Skuratovi ja Berezovski võrdväärse vallandamisega kehtestada poliitilist viiki, et hoiduda korruptsioonijuhuste edasisest lahtikaevamisest, mis võiks ohustada presidendigi lähikonda.

Nii Jeltsin kui Jevgeni Primakov mõistsid eile Skuratovi üllatusrünnaku hukka. Sellest järeldavad analüütikud, et nii endisi kui ka praegusi kõrgemaid võimutegelasi ohustavad uued korruptsioonisüüdistused – miks muidu peaks peaminister ja president peaprokuröri pelgama

Moskva