Peaministri sõnul ei kisu võim riiki sõtta, kuid vastus tuleb leida küsimusele, mis saab, kui kumbki sõjapool ei kavatse alla anda. ”Ma ei välista midagi,” rõhutas Primakov, andes mõista, et Venemaa on ikkagi võimas sõjaline riik. Vene kindralstaabi ülema Anatoli Kvashnini hinnangul ei ole Belgradil hetkel Venemaa sõjalist abi vaja, sest Jugoslaavial jätkub endal jõudu küllaga.

Kogu Venemaal registreerivad aga kommunistliku ja liberaaldemokraatliku partei eestvedamisel vabatahtlikud end sõduriteks Balkanile, et aidata vendi serblasi. Vene pressi hinnangul on aktivistide näol valdavalt tegemist tudengite ja endiste elukutseliste sõjaväelastega.

Eile jätkusid vihased meeleavaldused USA saatkonna ees Moskva kesklinnas, kus tungleb inimesi sellest ajast peale, kui NATO esimest korda Jugoslaaviat pommitas. Ameeriklaste esindushoone esimese korruse aknad on kõik sisse visatud ja seintelt vaatavad vastu musta ja punase värvi ning kanamunade plekid.

Sõda Balkanil võib päästa president Boriss Jeltsini tema tagandamise protseduurist valdavalt vanameelse Riigiduuma poolt. NTV telekanali andmeil muudavad kommunistid tõenäoliselt oma valimiseelset poliitikat, eelistades presidendi materdamisele patriootilisi aktsioone vendade serblaste toetuseks. Eilsel kohtumisel parlamendi fraktsioonide esindajatega soovitas ka peaminister Primakov seoses kriisiga Balkanil loobuda presidendi-vastastest aktsioonidest.