Ivo Linnat teavad Eestis kõik, sülelastest vanuriteni, suur süü selles on Eesti televisioonil, kes on Linna sarmika naeratuse igasse kodusse toonud.

Telerezhissöör Leo Karpin ja noor saatejuht Mati Talvik kohtusid Ivo Linnaga 1968. aasta kevadel Tartu Ülikooli Leningradi maantee ühiselamu toas number 508. Mehed otsustasid hurmava naeratusega andeka noormehe kutsuda esinema saatesse – kui meeldib tüdrukutele, küllap meeldib ka rahvale.

Noorte hulgas ülipopulaarne telesaade "Kanal 13" kandis 60-ndatele omaselt vaba vaimu. Ivo Linna esines esmakordselt just selles saates ekraanil 28. novembril 1968. aastal oma suure iidoli Tom Jonesi hitiga "Armastada teisi eal ei saa" ja biitlite looga "Hei, Liis" (Hey Jude). Samas saates astus esimest korda ekraanile ka Enn Eesmaa. Nüüd ei möödu päevagi, kui raadios ei kostaks ühtegi Linna esitatud laulu, ega päevagi, kui TV3-st ei kuuleks Eesmaa häält.

Kuigi 70-ndatel on olnud ka kordi, kus Ivo Linna pidi lavalt lahkuma täielikus vaikuses, osutus Linna otsus suurkool pooleli jätta ja muusiku elukutse valida õigeks. Seitse aastat esinemisi varieteedes andsid Linnale kõva lauljakooli.

1975. aastal alanud esinemist menubändiga Apelsin ja edasi Rock Hoteli koosseisus muutsid Linna meheks, kelleta ei möödunud ükski aastavahetuse showprogramm ega piduõhtu. 80-ndatel saabus ootuspärane populaarsus, seda enam, et napilt pool aastat Linnast vanem Tõnis Mägi ja aasta noorem Jaak Joala Venemaal tuuritasid.

Linnat hakati armastama tema truuduse eest koduvabariigile. Mitmed senised lemmikud olid selleks ajaks juba avalikust esinemisest loobunud ning lavad ootasid uut lauljat. Ometi sai Linna Eesti teenelise kunstniku aunimetuse teistest tollastest staaridest hiljem.

"Eesti-suuruses vabariigis pole lauljatel konkurentsi," on ta ise mitmes intervjuus tunnistanud. Rahvamehe staatusest Iffil Eestis pääsu pole, ja ega ta ilmselt sellest pääseda tahagi. On ta ju unistanud laulda sama kaua kui Artur Rinne, kes esines kõrge eani ja lahkus 74-aastaselt. Samuti nagu öeldakse "meie Artur" on eestlastel õigus juba praegu öelda "meie Iff".

Ivo Linna 50

Sündinud: 12. juulil 1949 Saaremaal

Lõpetanud: Kingissepa I keskkooli

Astunud: 1967. aastal Tartu Ülikooli filoloogia erialale

Mänginud: teinud koos vend Taivoga kaasa Peoleo tuuri, mänginud kooliansamblis Müstikud Kuressaares (1966), System (1968) ja Müstikud Tartus, Olav Ehala ansambliga (1973) ja orkestriga Vana Toomas, Apelsin (1975–1980), Eesti Raadio estraadiorkestri koosseisuline solist alates 1985, 1978. aastal alustas esinemisi Rock Hoteliga, kuhu läks üle 1980. aastal

Lapsed: 25-aastane Hanna-Stina ja 16-aastane Robert, abielu Reedaga kestis 22 aastat.