Neli venda on kõik tuntud mehed ja loonud omamoodi Kõrvitsate dünastia. Mööblidisaineri haridusega Toomas (1945) sai tuntuks "Kukerpillidest", nooremad vennad Tiit (1951) ja Harry (1954) – arhitekt/kitarrist ja näitleja/trummar – on samuti populaarsed muusikud.

Vennad kogusid tuntust biitmuusika laineharjal kuuekümnendate keskel. Tõnis Kõrvits kaasati "Juunioridesse" kitarri mängima, kus vend Toomas juba ees oli. Ansamblis "Optimistid" (1965) sai Toomase kõrval tuule tiibadesse 12-aastane väikevend Harry, vahepeal mängis seal kitarri ka Tiit.

"Rockrapsoodia" meenutab, et just (tollal juba muusikaarranzheerijana tuntud) Tõnis Kõrvits oli see, kes tutvustas 60. lõpu populaarse muusikasaate "Kanal 13" tegijaile Mati Talvikule ja Leo Karpinile noort andekat lauljat Ivo Linnat ja soovitas saateansambliks Olav Ehala bändi.

Vanema venna lastemuusikakooli aegseist õpinguist mäletab Harry, et uinus lapsena tihti viiulihelide saatel. Nii et mingi jälg neist õpinguist on jäänud. Kui lisada, et poiste isa ja vend Toomas mängisid klaverit ning Tiit tshellot, siis võiks perekonnast orkestri moodustada küll.

Tõnis Kõrvits on kahtlemata Eesti tuntuim ja parim arranzheerija-orkestreerija, kelle töö on tuntud ka väljaspool Eestit. Ka kuuldemängurezhissöör Salme Reek olnud, räägitakse, Kõrvitsa hea tööga väga rahul.

Omal alal professionaalne inimene teadagi ei vaja ajakirjanduses kunstlikku ülesupitamist. Seetõttu on tema bibliograafia ka üsna lühike. Elab Nõmmel, peab koera, kogub pliiatsiteritajaid ja tegutseb rahulikult edasi. Areenile on astunud poeg Tõnu (1969), kes tunnistab, et küsib vahel isa käest nõu. Geenidest pole pääsu. Orkestreerimise kõrval on tema juba Euroopas tuntuks saanud helilooja.

Tõnis Kõrvits 55

Sündinud: 16.08. Jaroslavlis

Õppinud: Lastemuusikakoolis viiulit ja Tartu Riiklikus Ülikoolis füüsikat

Töötanud: Eesti Raadio estraadiorkestri dirigendi assistent aastast 1985, mänginud K. Kikerpuu ansamblites-orkestrites, estraadiorkestris; teinud arvukalt arranzheeringuid, orkestreeringuid ja seadeid, kirjutanud muusikat (estraadilaule, telelavastuste, kuuldemängude, filmide, nukulavastuste muusikat), musitseerinud "Georg Otsal" ja "George Browne is"