Kaukaasia rinde pressiesindaja Aleksandr Veklitsh möönis aga, et kesklinna relvaturul korraldati erioperatsioon, kus suurtüki- ja lennuväge ei kasutatud. Veklitshi kinnitusel ei saanud katastroofikohal sel ajal viibida süütud inimesed, kuna "pimedal ajal ei lähe rahulik elanik turule, kus terroristid relvi müüvad".

Tshetsheenia Moskva-esinduse pressiesindaja, kes soovis julgeoleku ettekäändel jääda anonüümseks, ütles Eesti Päevalehele, et alanud on uus jõhker Vene pealetung, mida dirigeerivad võib-olla juba kindralid, mitte poliitikud. Otsesed rünnakud tsiviilelanike vastu muudavad Tshetsheenia olukorra eriti ebainimlikuks, kuna haiglad on niigi ülekoormatud ja osaliselt elektrita. Eesti Päevalehe andmeil on haavatuid hakatud mööda rasket mägiteed toimetama ka Gruusiasse.

Tshetsheenia esinduse kinnituse kohaselt on Groznõis kindlaid asitõendeid selle kohta, et plahvatusi põhjustasid Vene maa-maa tüüpi raketid, kusjuures ei rünnatud üksnes turgu, vaid ka presidendipaleed ja üht islamipühamut. Eesti Päevalehele teadaolevalt asub relvaturg Groznõis toiduturu sees, kusjuures seal ei kauple mitte niigi hästi varustatud terroristid, vaid käsirelvi ostetakse armeesse kutsutud noormeestele lubade alusel. Nimelt peavad Tshetsheenias mehed sõjaväkke minema isikliku käsirelvaga.

Ajal, mil toimusid plahvatused Groznõis, arreteeriti Moskvas ka Tshetsheenia ametlik esindaja Maijrbek Vadzhagajev ja tema abi, keda mõlemat süüdistatakse relva ebaseaduslikus omamises ning kuriteo väidetavas ettevalmistamises. Ühe versiooni kohaselt oli president Aslan Mashadovi lähedase sõbra Vadzhagajevi miilitsasse toimetamine lihtsalt planeeritud provokatsioon, et justiitsterrori abil kõrvaldada üks tshetsheenide olulisim infokanal. Päevaleht Segodnja ei välista aga, et Vadzhagajev tahetakse vahetada tshetsheenide poolt väidetavalt röövitud Vene läbirääkimisohvitseride vastu.