Alles sel kuul Tartus avatud Hiina pubi Tsink Plekk Pangi toite otsustasin minna kontrollima koos sõpradega. Hiina pubi asub kohas, kus enne oli tavaline kõrts Dyrrelmatt. Ka praegu ei näe pubi kuigi hiinapärane välja. Seintel ripuvad lõbusad hiina reklaamid ning laelampideks on auklikud ämbrid. Toolid ja lauad on isesugused. Ehkki üdini hiinapärast ootav klient võib pettuda, võiks ka öelda, et sisekujundus on üle pingutamata.

Toiduvalik on suurepärane: eelroad, supid, salatid, praed kanast, seast, loomast ja mereelukatest. Puuduvad küll ülieksootilised hõrgutised, kuid ühe söögikoha jaoks on valikut rohkem kui küll.

Söömiseks sai igaüks oma taldriku ja pulgad. Toidud aga tõsteti laua keskele väikestes kaussides nii, et igaüks võtta sai. Eelroogadest tellisime kuldsed kalapulgad (35 krooni), rohelise salati (30) ja kevadrullid kanaga (38). Kala ja kanarullid olid sarnaselt taignas paneeritud ning lausa sulasid suus. Roheline salat osutus aga tavalisteks tomati- ja kurgiviiludeks.

Eelroog oli just paraja suurusega, et prae järgi isu äratada. Pisikeseks probleemiks osutus riis, mis maksis päris soolast hinda ja mida toodi lauale väikestes kaussides. Siiani olen hiina restoranides söönud riisi veidi suuremas koguses ja väiksema tasu eest. Tellisime kamba peale lambaliha seentega (70), mis oli äärmiselt meeldiva koduse maitsega toit, justkui vanaema tehtud. Ka seened olid päris, mitte mingid purgishampinjonid. Ju siis on hiina vanaemad sama osavad kui Eestis. Tõeline elamus oli loomaliha punase ja rohelise chillikastmega (60), mis kolmel sööjal silmad märjaks võttis, kuid vürtsikate toitudega harjunud kiidavad seda kindlasti taevani. Sealiha seente ja bambusega (60) tundus pisut liiga hariliku roana, bambuse olemasolu oli üsna raske kindlaks teha. Kõige suuremaid ülistussõnu pälvis magushapu kana (60) – tõeliselt magus ja hapu. Veel võib seda iseloomustada sõnaga ülimaitsev või väitega, et ilma ühegi veata roog. Kõik toidud olid hästi maitsestatud ja eriti tuleb kiita liha, sest pehmemat ja paremat polnud meist keegi enam ammu saanud.

Suurivaevu jaksasime ära süüa ka magustoiduks tellitud karamelliõunad (35), mis maitsesid taevalikult, kuid hakkasid hästi ka hammaste külge. Teenindaja oli abivalmis lahke ning tagasihoidlik puhastverd eestlane, kes igati sellisesse naljakasse kohta sobis.