Kohtumise võtmemoment saabus tegelikult juba esimeses geimis, kui tartlased mängisid suure edu maha.

Avageimi kaotus

segas keskendumist

Külalised juhtisid 21:16, kui järsku hakkas neil kõik ebaõnnestuma. Paar korda ei saadud pärnulaste servi kätte, seejärel löödi blokki ja auti. Viigiseisul 23:23 saatis Priit Põldmaa tagumisest tsoonist palli võrku, viimase punkti loovutas Pärnule tartlase Argo Kasela eksimus.

"Meestel kadus avageimi lõpus tähelepanu. Loodeti, et küllap rünnak need vajalikud punktid toob, aga samas unustati muud mänguelemendid," põhjendas tartlaste peatreener Andres Toode esimese geimi kaotust.

"Palluritel püsis valus kaotus kogu kohtumise jooksul meeles, see segas keskendumist järgmiste geimide alguses. Avageimi võit muutnuks palju. Pärnakad pole kaks kuud kaotusekibedust tundnud, 0:1 tahajäämine pannuks nad pabistama."

Teises geimis asus Pärnu Valts Mihelsonsi õnnestunud servidest 4:1 juhtima. Väljakuperemehed juhtisid ka 9:5 ja 12:8, kuid siis tabas neid mõõn. Tartu pääses korraks juhtima 16:14, kuid kaotas seejärel viis punkti järjest. Taolised kõikumised näitasid mõlema meeskonna ebakindlust nii pallingu vastuvõtul kui rünnakul. Enam Pärnu edu ei loovutanud ja võitis geimi 25:21.

Kolmandat geimi alustas taas edukalt Mihelsons, kelle pommpallingud panid tartlased raskustesse -- Pärnu juhtis koguni 7:0. Ent kuigi võitjate üle kohut ei mõisteta, võis visata kivi ka pärnulaste kapsaaeda -- seisult 19:10 lubati vastasel jõuda 21:19-ni.

Rahul võiduga,

kuid mitte mänguga

Tartlaste risk tõstetel ja pallingul õigustas ennast, ilmselt hakkasid pärnulased liiga vara võitu uskuma. Kuid kogenud Alari Jõesaare viga seisul 19:21 rahustas pärnakad maha ja geim võideti 25:22. Võidupalli lõi maha 37-aastane lätlane Raimonds Vilde.

ESS/Pärnu peatreener Andrei Ojamets jäi rahule võiduga, kuid mitte meeskonna mängu kvaliteediga. "Pallingu vastuvõtt püsis kogu kohtumise ebastabiilsena," tunnistas Ojamets. "Mitte ühelegi meie pallingu vastuvõtjale ei saa panna üle rahuldava hinde." Enim sai treenerilt kiita Raimo Pajusalu, kes tegutses kaitses väga püüdlikult.

Statistika näitas, et Pärnu võitis blokist 14, Tartu vaid 5 punkti. Kuid Toode ei pidanud neid numbreid ainuüksi Pärnu sulustajate teeneks. "Kui vastuvõtt ebaõnnestub, läheb side- mängijal raskeks head tõstet leida, mis kergendas Pärnu bloki tööd," sõnas Toode.

Toode leidis eilsest mängust ka positiivset. "Esiteks, palling tuli meil hooti päris korralikult välja. Teiseks, suutsime kahes geimis Pärnu suure algedu tasa teha, korra isegi juhtima minna. See näitab, et Pärnu on haavatav. Kogemus ja hea kokkumäng räägivad Pärnu kasuks, aga võimsuse poolest oli meie poolfinaalivastane Rakvere isegi temast üle," arvas Toode.

Finaali teine kohtumine peetakse laupäeval Tartus. Poolfinaalis Rivaaliga mängisid tartlased kindlamalt just võõrsil, nüüd loodab aga Toode koduväljaku eelist paremini kasutada. "Selliseid kingitusi nagu esimeses finaalmängus me kodus enam ei tee. Kui Pärnu laupäeval võidab, siis ainult enda hea mängu tõttu," lubas Toode.

Pronksiseeria esimeses matshis (mängitakse kahe võiduni) alistas Rakvere Rivaal kodus TTÜ/Maardu VK 3:1 (15, –22, 24, 19).