Üliõpilaste mäng oli viiendas mat?is ebakindlam. Ebaõnnestumised ja pingeliste punktide kaotus lõi neid rohkem verest välja kui kogenud viimsilannasid. "Võitsid vanemad, targemad ja kindlamad," kommenteeris TPÜ peatreener Ellen Liik.

Avageimis pääses Viimsi 2:4 kaotusseisult 7:4 ette ja edaspidi aina suurendas edu. Neljandas mängus varju jäänud Triin Haidla noppis punkte, sidemängija Inna Tomberg tegutses mitmekülgsemalt kui kahes eelmises matshis. Viimsi ei lootnud pelgalt oma liidrile Ela Lillemaale ja võitis 25:15.

Teise geimi algul pidas TPÜ blokk aga paremini ja väljakuperenaised asusid 16:9 juhtima. Järgnes imeline punkt. Viimsi kaitsest lendas pall üle võrgu ja maandunuks TPÜ poolel audis, kuid Haidla lidus võrgu alt läbi ja lõi palli omadele tagasi. TPÜ polnud lahendusega nõus: nende arvates olnuks korrektne, kui Haidla jooksnuks palli päästma ümber kohtuniku puki.

Üliõpilaste mäng lagunes ja ilmselt kaotanuks nad geimigi, kui kohtunikud poleks omakorda nende kasuks paar kahtlast palli määranud. Nii jäi TPÜ peale 28:26, kuid Viimsi leidis taas oma mängu.

Kolmanda geimi võitis Viimsi pärast mitmeid kõikumisi tulemusega 25:19. Neljandas alustas TPÜ võitlust seisult 9:14, jõuti järele 15:16. Siis mängiti enam kui minuti kestnud punkt ja kui pall pärast pikka heitlust TPÜ poolele maandus, oli väljakuperenaiste püssirohi otsas. Viimsi võitis geimi 25:20 ja võis tantsu lüüa.

"Viienda mängu eel otsustasime puhata," ütles Viimsi peatreener Anu Karavajeva. "Reedel arutasime vaid taktikat, tõmbasime rünnaku laiali."

"Esikoht on seda magusam, et tuli raske heitluse järel. Võtan mütsi maha TPÜ naiskonna ees," lisas Viimsi juhendaja. Liik polnud naiskonna võitlusvaimuga siiski rahul. "Otsustavas matshis pidanuks rohkem hinge mängu panema," kurtis Liik.

"Nii õnnelik pole ma kunagi olnud," tunnistas Karavajeva "Olen võitnud medaleid Venemaal ja Eestis, aga selle esikoha asetan kõige kõrgemale."

Karavajeva arvates pidanuks füüsiline eelis olema TPÜ poolel. "Saame harvemini treenida. Otsustasime sügisel, et pere ja töö seatakse esikohale, seejärel tuleb sport. Seda rohkem tähelepanu pöörasime naiskonna ühtsusele ja vaimule," rääkis Karavajeva.

Finaali järel tahtis õnnelik treener rõhutada kõigi mängijate suurt osa võidus, kuid tõi Ela Lillemaa liidrirolli siiski välja: "Ela on Ela, muud pole lisada."