Suure Teatri metsosopran Obraztsova kehastab Vene menulavastaja Roman Viktjuki uusimas töös "Antonio von Elba ehk Primadonna" eakat hääle kaotanud itaalia ooperiprimadonnat. Vananev lauljatar pöördub imearsti poole ning vastutasuks palub omal ajal tantsija-, nüüd ravitsejakuulsusega mees laulutunde oma noorele sõbrale. Ooperilaulja karjäärist unistav 19-aastane Antonio kiindub 70-aastasesse daami...

Viktjukki paelus itaallase Renato Mainardi 1972. aastast pärineva näidendi armastuskolmnurk ammu lavastama, ent silmapiiril polnud sobivat näitlejannat. Viktjuki lavastatud "Salomé" vaimustas Obraztsovat sedavõrd, et lauljatar läks end ise Viktjukile mõne järgneva lavastuse tarbeks pakkuma.

Antoniod mängib Viktjuki "ihunäitleja" Dmitri Bozin, keda Tallinna publik nägi kevadel peaosades Viktjuki "Salomés" ja "Mehhaanilises Apelsi-nis".

Viktjuki käekirjas värvikas lavastus põimib draa-masse balletinumbreid ja paneb Obraztsovagi tantsima.

"See on hümn armastusele – see on see, mis on muusika ja vaikuse vahel," on Viktjuk oma lavastuse saatesõnaks öelnud. Praegu valmistab ta ette lavastust Edith Piafist.

Jelena Obraztsovat on Tallinna oodata ka 11. septembril, mil maailma ooperilavade hinnatuim Carmen esineb Estonia kontserdisaalis soolokavaga.