Avanäituseks on seni rohkem graafikuna tuntud Reti Saksa väikeste pronksskulptuuride väljapanek, mis kannab galeriiga sama nime, “Põlendruum”. Just nii, kokku kirjutatult tahab kunstnik näitust nimetada. Inspireeris veel asjaolu, et galeriiruum hiljuti põles.

“Reti töid on raske seletada, nad pole “tehtud” nagu tavaline skulptuur, vaid nad kasvavad kusagilt iseenesest välja,” ütles Thurlow. Ta on Sirbis avaldanud midagi manifesti sarnast, mis ilmselt hakkab kujundama galerii nägu: “Esikohale asetaksime kunstniku ja pildi vaataja vahelise parema mõistmise kindlustamisel siiski selle, millest sürrealistid loobusid: siiruse ja otsekohesuse. Kunstnikele antakse võimalus sisustada väike ruum oma hinge kohaselt, ehk nägemusega oma hinge ruumist.” Järgmine, mai lõpus avatav projekt kannabki nime “Sinu hinge ruum”.

Poeetikat lisab see, et galeriiga teeb tihedat koostööd poetess Doris Kareva, kes aitab sõnastada näituste pealkirju. Uus galerii tahab kõigi märkide järgi luua üha tehnologiseeriva ja digitaliseeruva kunsti kõrval oma ni‰i, kus sooja inimliku puudutuse tehtud aus kunst taastaks kontakti vaatajaga.

Galerii Põlendruum

Vene tn 12, näitus avatud 30. aprillini