“Rahva Raamatu” juhataja Sirje-Mai Pihlaku sõnul oli ja on nende jaoks olnud peamine eelkõige Eestis ilmuvate raamatute müük. “Tänu sellele, et saame nüüd riiulipinda juurde, võime sortimenti suurendada,” rõõmustas Pihlak. Seni on “Rahva Raamatus” olnud valikus enam kui 12 000 erinevat uut raamatut, kui mitte arvestada kasutatud raamatuid.

Raamatukaupluse disainis Martti Ruus, kes Tartus kujundas Mattieseni raamatukaupluse ning Raekoja platsil ka Postimehe raamatuäri ja Greifi raamatupoe. Peale raamatupoodide sisustas ta ka söögikohad ”Tsink Plekk Pang” Tartus ning ”Seiklusjutte maalt ja merelt” Tallinnas.

KIRJAVARA PAIKNEB ÜMBER. Lugeja, kes suvepuhkuselt linna tuleb ja “Rahva Raamatusse” satub, jääb ilmselt jänni – mitte miski ei paikne harjunud kohal. Liiati on kauplusse oma pool korrust juurde tulnud, et selle arvelt riiulipinda suuren-dada.

Pihlaku kinnitusel jäävad alles kõik müügiartiklid, millega seni on kaubeldud – alates ilukirjandusest ja lõpetades Riigi Teatajate ning ametlikke teadaandeid sisaldavate trükistega, mida “Rahva Raamat” müüb ainukesena Eestis. Säilib antikvariaat, venekeelse raamatu ja ka bürootarvete osakond. Lapsed saavad endale väikese nurga. Samas kohas võib leida õpikuid ja keeleõppematerjale. Nendegi valik on “Rahva Raamatus” üks suurimaid.

Iseteenindavas poes on ostjale abiks müüjad-konsultandid. “Meil on kaks põhikassat ja neli infokassat. Viimastes saab samuti maksta,” nimetas Pihlak.

Ostjasõbralikumaks muutuvad ka lahtiolekuajad. “Rahva Raamat” on avatud tööpäevadel kell 9-20, laupäeval kell 10-17.

MEIK – RAAMATUPOEST! Uut moodi töötav raamatupood plaanib avalöögina mitu päeva kestvaid esitlusi. 14.–15. augustini tutvustavad oma uudisteoseid erinevad kirjastused.

Eesti Keele Sihtasutus esitleb 14. augustil Rein Veidemanni artiklite kogu “Kusagil Euroopas”. Avita tutvustab juba ilmunud raamatuid ja õpikuid, Koolibri laste teatmeteoseid. Varrak presenteerib Helen Fieldingi “Bridget Jonesi päeviku” teist osa “Bridget Jones: täita lõpp”, mis ilmus üheaegselt kobarkinos esimese raamatu järgi linastuva filmiga. Ja veel. Kuna filminäitlejate jumestamisel on kasutatud MaxFactori kosmeetikat, teevad sama firma jumestajad tasuta meiki ka raamatupoes!

15. augustil tutvustab oma keeleõppematerjale kirjastus TEA. Kirjastus Ersen annab teada oma uutest raamatutest. Entsüklopeediakirjastus esitleb ilmunud ja ilmumata teoseid – tulekul on ENE 12. köide. Maalehe Raamat näitab aga oma kokaraamatuid ja köögikalendrit, kusjuures koha peal saab proovida ka neist võetud retsepti järgi valmistatud salateid. Mõistagi saab enamikku nimetatud raamatutest osta soodushinnaga.

16. august on lastepäev. Eesti Keele Sihtasutus tutvustab väikestele lugejatele raamatut “Vana karu lõi trummi”, kuhu on kogutud laste endi seas liikuvad salmid. “Rahva Raamatul” on külas nii laste Linnalaager kui rehabilitatsioonikeskuse kasvandikud.

17. augustil luulepäeval esitletakse koguteost “Kaardipakk” millest oli põhjalikumalt juttu eelmises Arkaadias. Samuti on kohal Indrek Hirv. Tema luuleraamatut “Öö on öö” võib osta nii CD kui kassetina. Muusikalise tausta eest Hirve luulele hoolitseb Heiki Kalle (kitarr, laul).