Praegu tegutseva valitsusside likvideerimise korraldus on valmis ning ootab valitsuse istungile saatmist. Valitsus peaks lähiajal looma komisjoni, mis hakkab riigikantselei valitsemisalas olevat valitsussidet likvideerima.

Riigikantselei pressiesindaja Jaanus Rankla sõnul on riigiasutuste reorganiseerimisel ja likvideerimisel oma kord. Seepärast tuleb valitsusside kaotamiseks luua komisjon.

"Valitsusside praegusel kujul ei jätka," ütles Rankla oktoobri keskel ETAle. Tema sõnul käib valitsusside likvideerimine juba praegugi vaikselt. Samas oodatakse augustis riigi infosüsteemide korrastamiseks loodud ning Jürgensoni juhitava ametkondade vahelise komisjoni programmilisi seisukohti.

Valitsusside põhiülesanne on tagada riigiasutustele eriside ning teostada signaalluuret. Valitsusside asutus loodi eelmise kümnendi algul KGB erisideliinide ülevõtmiseks ning riigiasutuste vaheliste sideliinide väljaehitamiseks.

Peaminister Mart Laar on öelnud, et reformi käigus peaks vähenema infosüsteemidega tegelevate struktuuride arv. Samuti seatakse ühtsetele alustele riigihangete süsteem kommunikatsioonivahendite alal.

2001. aasta riigieelarve projektis on valitsusside tegevuskuludeks ette nähtud 6,011 miljonit krooni, omatulude arvel saab valitsusside 1,47 miljonit krooni.

Tänavuses riigieelarves on valitsuse reservi all eraldi välja toodud vahendid valitsusside reorganiseerimiseks summas 5,5 miljonit krooni.