24. mail läks Ain Miller Männiku teele Partneri poodi ja lasi sisse pakkida murutrimmeri Husqvarna 235R koos kõigega, mis sinna juurde käib - kaitsmed, kõrvaklapid, kindad, jõhv, määre ja bensiin. Kokku läks ost maksma täpselt 10.000 krooni.

Kaks tundi hiljem tõmbas mees trimmeri linnaservas käima, näokaitse ees ja trimmerikaitse masina küljes. "Võtsin sellist kõrgemat maltsa. Olin vast tund-poolteist teinud, kui tundsin jubedat lööki paremasse silmakoopasse. Selline tunne oli, nagu oleksin keskmise munakiviga silma saanud. Katsusin - käsi sai veriseks. Näokaitse metallvõrgus oli auk sees. Jooksin auto juurde, selle peeglist nägin, et silmast pulseerib sellist veresegust kollast vedelikku," kirjeldab ta juhtunut 24. augusti Eesti Ekspressis.

Järgmised kaks nädalat veetis mees haiglas. Samal õhtul tehti esimene lõikus, mille käigus saadi magnetiga silmast kätte metallitükk ca 3 x 6 mm. Nädal hiljem olid arstid taas silma kallal.

Teise operatsiooni järel oli selge, et "prognoos funktsionaalse nägemisteravuse taastumisele on halb". Mis tähendab, et Ain Miller on ühest silmast pime. "Kui vaatan otse päikesesse, siis tekib mingi aim heledamast. Aga võib olla sellepärast, et ma nii tahan seda."

Nüüd tahab mees süüdlastelt ehk trimmereid ja kaitsevahendeid maaletoovalt firmalt Electrolux Eesti saada kopsakat kahjutasu. Eesti Ekspressi andmetel kaks koma kaks miljonit vaeva ja valu eest ning kogu edasise elu 60.000 krooni kuus, mis on Milleri väitel tema saamata jäänud palk.

Tallinna linnakohtu kohtunik Jüri Mesipuu ütles ETAle, et eelmisel eelistungil sisulist arutelu veel ei toiminud ning seni pole hageja konkreetset kahjutasunõuet esitanud. "Hagis taotletakse esialgu ainult ASi Electrolux Eesti süü tunnistamist," ütles Mesipuu.