Tselluliit ei tule mitte ainult ülekaalulistele pepudele. Ka saledad naised põevad oma tselluliidi pärast. Tselluliit pole ohtlik, sest ta pole haigus. Lihtsalt suurem osa naistest ei taha tselluliidised välja näha. Me tahame pehmemat, pingumat nahka, sest arvame, et oleme nii atraktiivsemad.

Tähtsaimad tselluliidi vältimisel ja vähendamisel on õige toitumine ja nahahooldus.

Kuidas süüa, et tselluliidi teket pidurdada?

Tselluliidi vältimine pole sama, mis dieedipidamine kehakaalu langetamiseks. Ehkki: need, kes on maha võtnud, teavad, et selle protsessi käigus väheneb ka tselluliit. Kuid samas teab nii mõnigi sale tselluliidiomanik, et tervisliku kaalu säilitamine ei tähenda veel, et tselluliit arenemata jätaks.

Igatahes pole tselluliidi vältimiseks niivõrd tähtis kalorite hulk kui ained, mida süüakse.

Jätke sool söömata!

Seda on lihtne ütelda, aga raske teha. Sest igasugustes töödeldud toitudes, mida poest osta, on sool juba sees: suitsulihas, pakisupis, pitsas, leivas ..Ja kokku saab päeva peale päris suure hulga soola. Ainus võimalus viia soola söömine miinimumini, on loobuda töödeldud toidu ostmisest: ei midagi, mis oleks pakitud karpi või kotti. Selle saab üsna valutult asendadapuuviljade-juurviljade, ubade, soja, kala, lahja liha või kaunviljadega.

Söö valku kaks korda päevas!

See elulise tähtsusega toitaine aitab parandada rakke. Valgu saab kätte piimaproduktidest, lahjast lihast ja kalast.

Jäta suhkur!

Söödud liigne suhkrutükk muutub ikkagi rasvaks. Nii nagu ka küpsised, koogid, kommid, shokolaad ja jäätis. Loe poes hoolikalt silte pakilt ja vaata, kui palju suhkrut toode sisaldab. Ja ära lase end lollitada sildist: 95% fatfree. See, mida see silt tegelikult ütleb, on: jah, nad on pisut vähem rasva siia sisse pannud – asendanud rasva suhkruga.

Jäta kofeiin!

Kofeiin ei tee midagi teie reite heaks. Kui muud moodi ei saa, siis võib end päevas ühe tassi tee või kohviga ju turgutada, aga kombineerides rohket kohvi ja pikka laua taga istumist, tekib olukord, kus jala veresooned on kinni pigistatud ja verevarustus paisu taga.

Söö puu- ja juurvilju!

Puu-ja juurviljad kuuluvad muidugi iga tervisliku söömise programmi juurde. Pealegi pakuvad köögiviljad suurepäraseid vaheldusvõimalusi: mangod, porgandid, kivid, paprikad, kapsad, kaalid…Võtke neid kaasa töö juurde, küsige restoranis liha juurde salatit, ostke mahlu mitte gaseeritud magusaid jooke.

Peale õige toitumise aitab tselluliidi surmale kaasa ka harjamine.

Harjamine aitab nahal vabaneda pealmisest surnud naharakkude kihist, parandab vereringet ja ergutab lümfisüsteemi, mis omakorda teeb kahjutuks toksiine.

Et parimal viisil harjata, selleks tuleb:

Teha seda rohkem, kui kord!

Suurim viga, mida harjamisel tehakse ongi see, et oodatakse imet juba peale teist-kolmandat korda. Ja kui imet ei juhtu, siis jääb püha üritus soiku.

Üldiselt soovitatakse, et kui teil on juba nähtav tselluliit, siis harjata iga päev viis minutit. Nii kaks kuud järjest. Peale sellist maratoni on teie püsivuse vilju juba tõenäoliselt näha. Edaspidi piisab, kui harjate kaks korda nädalas.

Osta õige hari!

Teile on vaja pika varrega ja harjastega harja. Soovitav on valimise juures jälgida, et hari oleks piisavalt tugev ja naturaalsetest materjalidest.

Järgi õiget tehnikat.

Alusta jalataldadest ja liigu järjest ülespoole, kuni oled kogu keha üle harjanud. Su tõmme peab olema kindel, ja harjata tuleb intensiivselt ka võib-olla tundlikke kohti. Näiteks reite sisekülgi. See ei tohiks küll piinav protseduur olla, kuid alguses võib ebamugav tunduda. Kui te pole kindel, kas suudate õigesti end harjata ja teil on tõsine soov tselluliidist vabaneda, võib-olla on mõtekas end kuskile ravisalongi vastuvõtule kirja panna, et nõu küsida.

Kohe pärast harjamist minge vanni või dusshi alla. Lausa suurepäraseid tulemusi annab saun vahelduvalt külma dusshiga. Pärast veeprotseduure määrige end tselluliidivastase kreemi või õliga. Määrige kreem probleemsetele piirkondadele sügavalt masseerivate liigutustega.

Mõne kuu pärast peaks tulemusi näha olema.

N@ine