Lääne-Soome läänivalitsus on andnud Lapua Soome-Eesti Seltsile loa teha rahakorjandus, mis leiab aset kuni järgmise aasta 22. märtsini. Kangasluoma sõnul on korjanduse koodiks "Rakvere 700 vuotta", mis viitab linna lähenevale juubelile. Eraisikutest annetajad maksavad 100 Soome marka, organisatsioonid 300 ning vallad 1000 marka. Soomlasi innustab see, et annetajate nimi raiutakse tarva kuju jalamile.

Rahakorjanduse korraldajad loodavad nõnda ka Rakverre rohkem Soome turiste meelitada.

Kangasluoma sõnul arvestavad nad vähemalt sajakonna eraisikuga, sest sõprusseltsi kuulub niipalju liikmeid, lisaks loodetakse palju ka sealsetele ettevõtetele.

Ka Saksamaal on kavas tarva jaoks korjandusega alustada.

Eesti suurimaks skulptuuriks planeeritav linna sümbol on kavas püstitada Vallimäele linnaõiguste saamise ümmarguseks tähtpäevaks 2002. suvel.

Tarvaskulptuur läheb maksma üle poole miljoni krooni, selle püstitamist saavad toetada ka Eesti firmad ja üksikisikud.

Müügil on 226 krooni maksvad toetuskaardid ja ASis Viru Õlu toodetud Tarva Õlu ja OG Elektras toodetud Tarva vorst, mille müügitulust samuti osa kuju püstitamiseks läheb.

Linnakunstnik Priit Verlin ütles, et lisaks tarva kuju püstitamisele kavatsetakse toetada ka galerii ehitamist kahe torni vahele linnuse värava kohale.