Kolmanda päevakorrapunktina asuti valima uut vallavanemat. Kahe ülesseatud kandidaadi hulgast osutus 10 poolthäälega valituks viimane Otepää linnapea ja senine volikogu esimees Aivar Nigol.

Esimene katse valida uut vallavanemat oli planeeritud esmaspäevaks, 21. maiks. Paraku jäi vallavolikogu erakorraline istung siis toimumata, sest volikogu 17 liikmest olid kohale tulnud vaid seitse.

Otepää vallavolikogu senine esimees Riho Raave lahkus ametist 19. aprillil seoses asumisega haridusministeeriumi asekantsleri ametikohale. Volikogu eilsel erakorralisel istungil olid kohal kõik 17 liiget. Päevakorra esimene punkt, Aivar Nigoli volikogu esimehe kohalt tagasiastumise avaldus, rahuldati kiiresti 17 poolthäälega.

Kas 1996. aasta valimistest peale rivaalitsenud Raidali ja Nigoli juhtimisel ka tugev ja koostöövõimeline meeskond tekib, näitab lähitulevik. Küll on aga selge, et endise Pühajärve valla juhtfiguurid on selle lahingu kaotanud ja asuvad tõenäoliselt opositsiooni, märgib Otepää kodulehekülg.

Endine Riigikogu liige ja Tuleviku Eesti Erakonna esimees, praegu poliitikast tagasi tõmbunud Jaanus Raidal oli Otepää linnapea aastail 1995-1996.