Ehkki konservatiivne meditsiin meridiaaniteooriat ei tunnista, põhinevad sellel sellised kuulsad ravimoodused nagu nõelravi, shiatsu ja mõned refleksoloogia liigid. Kui te hiina ravivõtteid ei usalda, minge hädade ilmnemisel perearsti juurde. Ehk saate lisaks unehädadele lahti ka mõnest salahaigusest.

Kell 21-23. Te olete hommikuinimene ja peate varakult voodisse heitma. Ent kui väsinud te ka poleks, ärkate ikka niipea, kui olete silma kinni saanud. Ummistunud meridiaan jookseb läbi teie südame, kopsude, põrna ja kõhunäärme.

Hiina meditsiini järgi võib selle meridiaani ummistumine põhjustada meeleolu kõikumist, kuulmise kadumist, pea- ja kõrvavalu, õlavöötme valu, liigset higistamist, energiavaegust, liigesepõletikku. Lisaks ilmnevad nimeta sõrme küünel tavatud triibud.

Kell 23-01. Olete maganud üksnes tunni-paar, ja juba ärkate üles. Võimalik, et teie und on häiritud. Te ei püsi kaua ärkvel, kuid tunnete, et uni on katkendlikum. Kõnealune meridiaan jookseb läbi sapipõie. Selle meridiaani ummistust seostatakse sageli röhitsuste, kõhulahtisuse, kurguhädade, veenilaiendite ning eesnäärme- või emakaprobleemidega. Teid võivad häirida ka pistev valu silma vasakus küljes, näovalud, kibe maitse suus, migreen ja seenhaigused.

Kell 01-03. Ärkate keset ööd ega suuda enam magama jääda. Lamate voodis ja muretsete. Teinekord ärkate korraks üles ja jääte jälle magusasti magama. Selliseid vaevusi tekitab meridiaan, mis jookseb läbi maksa.

Vanade hiinlaste sõnul võib maksameridiaani ummistus märku anda maksahädadest, kuid ka mao- või kopsuhaigusest, silmavalust, suguelundite hädadest, sperma kehvast kvaliteedist. Teil võib olla probleeme suure varbaga, näiteks podagra või sissekasvanud küüs.

Kell 03-05. Varahommikune ärkamine on saanud teie päevareþiimi osaks, ehkki tavaliselt suudate veel mõneks tunniks magama jääda. Võimalik, et teid vaevab kopsumeridiaani ummistus.

Seda seostatakse ka õhupuuduse, astma ja köhimisega. Teisi põhjusi: diafragmahädad, kõhukinnisus või -lahtisus, õlavalu, kange käsivars, randmehädad, randmenärvivalu, liigesepõletik või kangus pöidlas ning valged täpid pöidlaküünel.

Kell 05-07. Ärkate sageli ilma äratuskellata, kuid see ei pruugi tähendada, et olete reibas ja virge. Võimalik, et teil on ummistus soolestikumeridiaanis. See võib tähendada sedagi, et teid vaevab lõhnameele nürinemine, ninasügelus- või haavandid, ninaverejooks, herpes, kurguhädad, kõhuvalu või kõhukinnisus.

Kell 07-09. Enamik inimesi ärkab sellel kellaajal iseenesest üles. Aga kui teil on kombeks kauem magada ja pahatihti läheb uni kell 7 ära, siis võib olla põhjuseks maomeridiaani ummistus. Seda meridiaani seostatakse purunenud kapillaaride, põsekoopahädade, nõrga nägemise, kilpnäärme paistetuse, silmaaluste kottide, hammaste krigistamise, norskamise, kogelemise, mandlihädade, suhkurtõve, kehvveresuse, kõrgvererõhu, allergiate, neerukivide või munasarjatsüstidega.

Mirror