Täieliku nimega Helmuth Martin Reisneri vanemad on Isamaaliidu liikmed Jaanus Reisner ja Piret Loide-Reisner. Isa on ettevõtja ja partei välissekretär, ema töötab riigikantselei istungiosakonnas konsultandina.

Deniss Lvovi ema on töötu ja kasvatab poega üksi.

Modellid valiti välimuse järgi rohkem kui 30 Tallinna lasteaialapse hulgast. Reklaamid valmistanud Saatchi & Saatchi projektidirektori Vladimir Pavlovi jaoks oli poiste perekondlik taust "üllatus."

"See tegi meid ettevaatlikuks," ütleb kampaaniat korraldanud PR-firma Hill & Knowlton esindaja Viive Aasma. "Ei olnud tark hakata sotsiaalkampaanias seda juhust eraldi välja tooma."

Algse plaani kohaselt oleks kaasatud kampaaniasse aktiivselt ka poiste vanemad, mis nüüd ära jäi. Aasma sõnul mõjutas seda oluliselt asjaolu, et reklaami esitluse ajal puhkas Deniss Krimmis vanaema juures.

Helistan Jaanus Reisnerile. Kas Isamaaliit hakkab nüüd oma programmi venelaste suhtes leplikumaks muutma?

"Siin on põhimõtteliselt tegemist kahe erineva asjaga. Aidata inimestel naasta oma kodumaale on humaanne," vastab Reisner.

"Isamaaliit näitab üles tolerantsi nende suhtes, kes on valinud oma kodukohaks Eesti ja tahavad integreeruda. Oleme muutumas maaks, kus ei ole rahvustevahelist vihkamist."


Isamaaliidu programm nõuab venelaste lahkumist

"XX sajandi teisel poolel toimusid Eesti rahvastiku jaoks dramaatilised ja vägivaldsed protsessid, mille tulemusena elab siin suur hulk võõramaalasi. Eesti riik peab jätkuvalt soodustama nende remigratsiooni ajaloolisele kodumaale või migratsiooni kolmandatesse riikidesse."

Allikas: Isamaaliidu programm

Tarmo Vahter