Viljandi kuningriigisaali ehituskomitee juhataja Rein Mänd ütles täna ETAle, et kuningriigisaal valmis nii nagu plaanitsetud keskpäevaks ja esimene koosolek uues saalis on juba peetud. Pärast koosolekut tähistasid Jehoova tunnistajad Männi sõnul maja valmimist tordisöömisega.

Talgute korras ehitasid pühakoda lisaks kohaliku koguduse inimestele umbes 50 soomlast ja 150 eestlast, kes on majutatud Õisu ja Olustvere kooli ühiselamutesse. Igal päeval toodi nad bussidega Viljandisse tööle. "Kõik inimesed on siin vabatahtlikult ja töö eest palka ei saa," on Mänd öelnud Sakalale.

Üheksa aastat Viljandis elanud ja siin kuulutustööd teinud Angela Kuusk rääkis, et ootas kuningriigisaali Viljandisse ehitamist ammu. "Mulle meeldib siin koos teistega töötada," tunnistas ta. Ehituskomitee juhataja sõnul teevad talgulised spetsialistide käe all neid töid, mida nad oskavad. "See on kiire ehitus, kuid kiire meil pole. Kvaliteedis järeleandmisi ei tehta ja eriline rõhk on ohutusel," lisas Mänd.

Ehitusplatsile toodi tööde ajaks konteinerid sanitaartehnikutele, elektrikutele ja tööriistade tarvis. Kohapeal valmistati ka toitu. Talgulised said päevas kolm korda süüa ja tehti kolm kohvipausi.

Ettevalmistustööd algasid krundil mais. Talgute alguseks olid vundament ja põrand valmis.

Ehitamine käis töögraafiku järgi ning ehitusmaterjalid olid kohapeal valmis varutud. "Töötsüklid on kindlaks määratud, et ehituse etapid üksteisele jalgu ei jääks," selgitas Mänd enne ehitamise algust. Jehoova tunnistajatel on kuningriigisaalide ehitamiseks olemas ehituslitsents ja väljaõppega spetsialistid.

Viljandi kuningriigisaalis on 153 kohaga koosolekuruum, raamatukogu, eesruum ja sanitaarruumid. Välisseinad on beezhist tellisest, karkassimaterjaliks on puit ja katus on siledast plekist. Hoone juurde tuleb ka parkla.

Ehituskuludeks hinnatakse umbes 6500 krooni ruutmeetri kohta. Raha on kogutud vabatahtlikest annetustest.

Rakvere linnamajandusameti ehitusinsener Juhan Rumm ütles, et 1999. aastal esimese kiirehitisena Rakverre rajatud kuningriigisaal valmis vähem kui nädalaga ja ehitustöö tehti kvaliteetselt.