Valitsus kiitis täna heaks Eesti Vabariigi taasiseseisvumise 10. aastapäeva tähistamise ürituste kava 20. augustil, mis on suures osas suunatud noortele. Kultuuriminister Signe Kivi sõnul on aastapäeva põhiüritused traditsioonilised.

Kell 7 toimub Toomeal Pika Hermanni tornis pidulik lipuheiskamistseremoonia, kus on kavas ka kodutütarde ja noorkotkaste paraad-rivistus. Lipuheiskamisel esineb kõnega Riigikogu esimees Toomas Savi.

Kell 11 peetakse Tallinnas Jaani kirikus aastapäeva oikumeeniline jumalateenistus ning kell 14 algab Estonia kontserdisaalis aastapäeva kontsertaktus. Kivi sõnul on esinejateks noored inimesed.

Aktusel esinevad Eesti Meestelaulu Seltsi poistekoor, Eesti Televisiooni tütarlastekoor ja Lasteekraani muusikastuudio lastekoor ning neidudekoor Leelo.

Aktusele on teretulnud kõik huvilised. Kui rahvas saali ei mahu, saab Kivi sõnul kontserti jälgida ka fuajeesse paigutatava videoekraani kaudu.

Kell 12 toimub rahvusraamatukogus väitluskonverents, kus on oodatud kõik huvilised, kes soovivad kuulata kümne aasta taguste võtmepersoonide mälestusi ja esitada neile küsimusi.

Kell 16 toimub Tallinnas Raekoja platsil laste folkloorisimman, mida Kivi sõnul veavad Leigarid.