"Rahvuskultuuri Fondi põhiline eesmärk on väärtustada ja toetada Eesti kultuuri ja haridust ning need tänuauhinnad silmapaistvatele kultuuritegelastele on osa meie laiemast tegevusest stipendiumide ja toetuste jagamisel," märkis Klas.

Robert Lepiksoni Fondi kultuuriajakirjaniku stipendiumi otsustas fondi nõukogu anda ajalehe Sirp peatoimetajale Mihkel Mutile.

Sinebrychoff Eesti Fondi stipendiumi kultuuriaasta parimale debüüdile saab sel aastal noor tšellist Silver Ainomäe, kes võitis "Con brio 2000", esimese preemia Roomas "Verdi Note" solistide konkursil ja teise koha konkursil "Giovanni concertisti".

ERKF eraldab 2002. aasta stipendiumideks ja toetusteks 2.324.033 krooni. Koos kodumaise kõrghariduse toetamise projektiga toetab ERKF 11. tegevusaastal Eesti kultuuri ja haridust kokku 2.944.033 krooniga.

"Tänase seisuga on Sihtasutus Eesti Rahvuskultuuri Fond tänu eraisikutest ja firmadest lahketele annetajatele saanud oma kümne aastase tegevusaja jooksul kultuuri toetamiseks eraldada juba üle 30,1 miljoni krooni," ütles sihtasutuse nõukogu esimees Eri Klas.

Klasi sõnul on tänavuse kaheteistkümnenda jagamise üheks eripäraks see, et suuremat tähelepanu pöörati üksikisikute taotlustele. "Nii rahuldati sel aastal 156 üksikisiku taotlust üldsummas 1.636.353 krooni. Hea meel on ka selle üle, et sel aastal saame toetada 87 noort haridustee jätkamisel," ütles Klas.

Käesoleva jagamise suuremate projektidena nimetas Klas kõrgkoolide toetamist õppevahendite soetamisel, milleks Ernst ja Erica Kesa Fondist sai sel aastal eraldada 170.824 krooni ning konserveerimise-restaureerimise spetsialistide ettevalmistamist Vantaa Kunsti- ja Disaini Instituudis, milleks Soome Kultuuri Sihtkapitali abiga sel aastal eraldati 355.263 krooni.