"Suured eraülikoolid laiendavad e-õppe abil oma koolitusturge, tuues seeläbi täiesti uue rahvusvahelise konkurentsi kõrgharidus "turule". Mõned ülikoolid loodavad e-õppest rahalist kokkuhoidu, mis teatud õppijate arvust alates tekib. Teised leiavad, et ehkki see on majanduslikult väga kulukas, tuleb e-õppega tegeleda ainuüksi sellepärast, et omada innovaatilist imid?it," ütles Aune Valk.

Tartu Ülikoolis ei saa virtuaalselt omandada veel ühtegi eriala. Tänaseks on ülikoolis reaalselt toimuvaid veebipõhiseid kursusi üle 80-ne, kogemused WebCT keskkonna kasutamisel on kõigi teaduskondade ja kolled?ite õppejõududel. Tartu Ülikooli e-ülikooli portaal loodi kaugkoolituskeskuse haridustehnoloogiatalituse eestvõttel, portaali ülesehituse ja materjalid koostas haridustehnoloog Lehti Pilt.

Homme kell 11 tutvustatakse nõukogu saalis Tartu Ülikooli vastloodud e-ülikooli seminaril "E-õpe Eestis ja Euroopas, täna ja tulevikus". Kavas ettekanded Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse, KPNQwest Estonia AS-i, Tartu Ülikooli ja Manchesteri Metropoli Ülikooli esindajatelt. Oma kogemusi internetikursuste korraldamisest ja kursustel osalemisest jagavad õppejõud ja üliõpilased.