"Avalik-õiguslik ringhääling võiks olla nagu elav entsüklopeedia, maailmavaadet avardav kanal, mis oleks nii eetrilevi kui digitaalsete sidevahendite kaudu senisest tunduvalt tugevamalt ühiskonda integreeritud," rääkis Strandberg.

Samuti ETV juhiks püüdleva Mark Soosaare arvates tuleks kanali programm üle vaadata väljaspool Tallinna elavate haritud vaimuinimeste pilguga. "Looduskaitsjad, arstid, kooliõpetajad ning kirikuõpetajad saartel ja Lõuna-Eestis on teinud väga nutikaid ettepanekuid ja asjalikke märkusi," lausus Soosaar. "Väljaspool Tallinna elatakse ju teises elurütmis kui pealinnas," tõdes ta. "Aga kui Tallinnas on raamatukogud, teatrid, spordiväljakud ja kontserdisaalid käeulatuses, siis väljaspool Tallinna elavatele inimestele on ETV peamiseks nabanööriks, mis neid pealinna ja tema eluga seob."

Telejuhiks kandideeriv aktsiaseltsi lehepunkt endine jaotuskeskuse juht Roman Märtson lausus, et peab oluliseks ETV saamist meediasillaks rahva ja riigi vahel. Baltic Computer Systemsi reklaamijuht Urmas Espenberg märkis, et peab kõige olulisemaks ETV muutmist riigi juhtivaks uudistekanaliks. Omanimelise õigusbüroo omanik Tõnu Kõrda ütles, et soovib ETV juhiks saades lõpetada kanali konkureerimise kommertskanalitega. Seejuures näeks Kõrda ETV eetri avamist ka teistele teletootjatele, kes suudavad pakkuda avalik-õiguslikku programmi sobivaid saateid.

Ringhäälingunõukogu alustas eile Eesti Televisiooni juhiks pürgivate inimeste esimest sõelumist ning otsustab alles neljapäeval, kes kandidaatidest pääsevad teise vooru.

Praegu kandideerivad ETV peadirektori ametikohale endine riigikogulane Jaanus Betlem, vabakutseline režissöör Lembit Blauhut, jurist Tõnu Kõrda, videoäris tegutsev graafik Andrus Kõresaar, ajakirjanik Allan Alaküla, ärimees Marek Strandberg, Mart Haruoja, filmimees Mark Soosaar, spordiajakirjanik Lembitu Kuuse, end prohvetiks pidav Priskilla Mändmets, ajakirjanik Irina Stelmach, ASi Lehepunkt endine töötaja Roman Märtson, teleajakirjanik Andres Raid ja Baltic Computer Systemsi reklaamijuht Urmas Espenberg.