##Nõuniku sõnul on kahel viimasel kuul jäänud ülemiste hingamisteede viirushaiguste põdejate arv 5000-6000 kanti nädalas, näiteks üle-eelmisel nädalal põdes 6354 inimest.

Mullu oli veebruari keskel tippaeg, mil oli 19 000 haigestunut nädalas, märtsis samal ajal oli aga laine taandumas ja haigeid 4591. “Tegelikult näitavad arvud vaid arsti juurde pöördunuid. Haigestunuid on ka praegu kindlasti rohkem,” nentis Jürgens. Tema sõnul ei saa kodus nn iseseisvalt põdejaid halvustada või neile sõnu peale lugeda. “Kui inimesel on võimalus niisama koju jääda ja ta kenasti ravib ennast, lamab teki all, joob kuuma teed ja paraneb, siis miks ka mitte. Kuid ikkagi võiks perearstiga konsulteerida. Näiteks talle helistada, oma vaevused ära rääkida ja nõu küsida.”

Jürgensi sõnul peab kindlasti arsti poole pöörduma siis, kui üle 38,5-kraadine palavik on kestnud mitu päeva. “Kindlasti ei tohi haiged minna kooli, lasteaeda või tööle. See pole aus kaasõpilaste või kolleegide ning ka nende perede suhtes,” ütles Jürgens.