Kaubamajas meeldisid nais-ostjatele lahtiste kingade ja kevadjakkide valik, eriti natuke alla 500 krooni maksnud beežist ja mustast kunstnahast poolpikad jakid. Neid prooviti selga käigu pealt ja vahel peeglist sobivust vaatamatagi.

Kui kaubamajas oli ostjate vahel liikumis- ja hingamisruumi, siis Stockmann oli puupüsti täis. Kes tahab sinna ostudele minna, võiks võtta kaasa seljakoti, kuhu üleriided panna, muidu voolab higi peagi üle keha nõredena. Samuti peab arvestama sellega, et toiduosakonnas on tublid kassajärjekorrad, mida ei kiirenda palju ka kaubamaja-poolsed pakkijad, kes ostud kähku kollastesse kilekottidesse topivad.

Turundusjuhi Ene Andruskevitšuse sõnul on ostjaid seinast seina. Kohe avamise hetkel tormas näiteks poodi seltskond, kes on aastaid hulludelt päevadelt jahtinud muidu palju kallima hinnaga müüdavaid disainerirõivaid.

“See on kindel ja teadlik grupp inimesi, kes ostab kuulsaid firmamärke. Neljapäeval on näiteks meil soodsamalt Armani,” andis hullude päevade puhul mesilasekostüümi kandnud turundusjuht tänaseks ostusoovituse. Veel tasub tema sõnul osta soodsa hinna ja hea kvaliteediga spordirõivaid ning majapidamistarbeid.