“Anname Anne sõpradele võimaluse õnnitleda teda pärast etendust väiksel koosviibimisel,” kergitab sünnipäevaplaanidelt katet Vanalinnastuudio direktor Anne Veesaar. “Paluver ei taha ülespuhutud kõnesid, sest ta on hästi tagasihoidlik, tõene ja aus inimene.”

Alates 1995. aastast Vanalinnastuudios töötaval Paluveril on praegu rollid neljas lavastuses, lisaks juubelietendusele veel “Hotell Californias”, “Rikutud reglemendis” ja “Säravate mootorite maailmas”.

“Tema lavale ilmumine tekitab publikus alati kahinat ja kui ta ka enam ühtegi rolli teatris ei teeks, oleks ta teatriajaloos ikkagi legend,” kinnitab Veesaar.

Anne Paluver lõpetas teatrikooli kuulsas seitsmendas lennus 1976. aastal.

“Ta sai Draamateatris kohe pärast lõpetamist suuri rolle – nagu Gertrudi osa Hamletis – ja ise oli nii noor näitleja,” meenutab Veesaar.

Paluveriga aastakümneid koostööd teinud lavastaja ja näitleja Eino Baskini sõnul kuulub Paluver omaealiste naisnäitlejate seas kindlalt Eesti esimese viie hulka. Vanalinnastuudios peab maestro teda parimaks näitlejannaks. “Õnn, et ta Vanalinnastuudiosse tuli, aga kahju, et Draamateater temast loobus – nii laia ampluaaga näitlejat nagu Paluver pole naljalt kuskilt võtta. Ta võib olla esimene armastaja, küürakas mutt, noor tüdruk, vana daam,” iseloomustab Baskin. “Iga lavastaja tahab niisugust näitlejat oma tükki. Ta torkab silma erilise karakteriga, on “kohutava” koomikatajuga.”

Baskin lisab, et Paluver on ääretult loominguline inimene, võtab teatrit väga tõsiselt, aga ajab kõikvõimalikele tähelepanuavaldustele sõrad vastu. “Kuid ta ei saa keelata endale õnne soovimist!” muheleb Baskin ja täpsustab Paluveri-jutu lõpuks, millal tähtis päev täpselt on, lubades talle koju lilled viia.