Tralla on Viini Volksoperi tenor. “Mind võeti Volksoperisse kaks ja pool aastat tagasi otse koolipingist ja eelkõige olen ma selle aja jooksul igas mõttes hästi palju õppinud, väikestest rollidest peaosadeni kasvanud,” kirjeldas ta. Äsja võttis laulja vastu Saksamaa Weimari teatri pakkumise ja järgmisest hooajast laulab hoopis seal.

“Üritan elada oma elu vastavalt professionaalsele arenguloogikale ja Weimari pakkumine tundus loogiline samm edasi.” Tralla sõnul ei taha ta kogu eluks välismaale jääda, aga lähemad aastad veedab kindlasti võõrsil. “Kui olen nii kõvaks lauljaks saanud, et võin elada Eestis ja käia välismaal ainult gastrollidel, siis ka hakkan nii tegema.”

Viin elukeskkonnana on Tralla sõnul väga inimsõbralik. “Aga vaatamata kogu minu respektile selle suure kultuurilinna vastu, on ta oma kunagise keisrilinna hiilguse siiski kaotanud ja praegu on selle linna olemuses mingi probleem sees. Võib-olla olen muidugi kunstnikuhingena atmosfääri suhtes ka ülitundlik.”

Eesti ja Austria ühiskonnad erinevad Tralla sõnul eelkõige suhtumises vanadesse inimestesse. “Eesti on kohutavalt noortekeskne, samas kui Austrias on asi teises äärmuses – vanad inimesed on jõukad ja tähtsad.”

Põgusal Eesti-külastusel tunneb Tralla suurimat heameelt selle üle, et saab taas veidi aega elada oma ilusas Nõmme lapsepõlvekodus.