Peale koolitamise hakkab ühing uutes ruumides tegelema ka nägemispuudega inimeste kutsenõustamise ja rehabilitatsiooniga. Eesti pimemassööride ühingu juhatuse esimehe Janne Jerva sõnul tehakse nende keskuses eeltööd kutseõppeks. “Ühingu eesmärk on avada vaegnägijatele uks tööturule, koolitusel osalejatest pooled saavad siinsamas töökohad, ülejäänud leiavad töökohad ise,” lubas Jerva.

Koolitus käib kahe massööri, Martin Ilvese ja Jaak Grossi käe all. “Õppurid harjutavad massaaĻi üksteisel, et nad ise tunnetaks massaaĻi, mida tulevikus tegema hakkavad,” märkis Jerva.

Tööalaseid partnereid massööride ühingul tekkinud ei ole, seni on kõik ise töö- ja praktikakohad leidnud, näiteks tervise- ja päevakeskustes, paljud on ruume rentinud ja töötavad FIE-dena. Ühingusse kuulub ligi 40 massööri, neist enamik on leidnud töökoha Tallinnas.

“Võib öelda, et meie massöörid on väga head. Puudega inimestel on arenenud teised meeled, pimedatel näiteks kompimismeel ja tundlikud käed ning neid ei häiri kliendi välimus. Samamoodi on ka kliendil turvalisem ja hoopis teine enesetunne, kui teda masseerib vaegnägija, sest paljud häbenevad oma keha,” rääkis ühingu projektijuht Jaanika Gross.

Keskuse hinnakiri ei ole veel kindlaks määratud, kuid tunnihind tuleb linna keskmisest madalam ja võib olla 120 krooni ringis.

Parimaks koostööpartneriks nimetasid ühingu liikmed linnavalitsust, kes aitas ruumid korda seada ja kelle vahendusel saadi Lääne-Tallinna keskhaiglast massaaĻilauad.