Tegevust edasiviivat teksti aga napib ning sarja on igav jälgida. Väikesed lapsed armastavad sarja, sest nende jaoks on tempo piisavalt aeglane ning tekst lihtne. Mõtlemisvõimelise inimese jaoks koosneb sari aga soolistest stereotüüpidest, tegelaskujud väristavad tegevuse puudumisel häält ja aiva sisenevad-väljuvad ustest. Vähe sellest, et puudub tegevus, puudub ka tegevust mõtestav tekst.

“Eesti seep on vinduv ja vinguv, siin ei hau keegi julma mõrva, keegi ei pursku pisarais nutma ega nõreta kirepiinades. Rakke tegelased lihtsalt vigisevad osast osasse. Näitlejameisterlikkusest on siinkohal küllaltki keeruline rääkida, kuna sarjas ei olegi esindatud muid emotsioone peale tusase vingumise,” kirjutas Fagira D. Morti

(Eesti Ekspress 2. oktoober)

Kerttu Rakke ei kavatse hoolimata teravast arvustusest seriaali kirjutamisest loobuda. “Kriitikutele ei pruugi see meeldida, aga vaatajareiting on kõrge, kas see tähendab siis, et 200 000 vaatajat on lollid? Mina ei teegi tõsist seriaali, miks peaks keegi seda tõsiselt võtma. Ah et on vähe tegevust? Vaadake “Vapraid ja ilusaid”, seal on 22 minuti jooksul veel vähem tegevust, ometi kirjutavad seriaali neli stsenaristi.”

Rakke hinnangul tümitatakse teda ajakirjanduses seepärast, et ta on blond naine, kes eeldatavasti pole võimeline asjalikeks ideedeks. “Miks sõimatakse mind, aga keegi ei ütle sõnagi lavastaja kohta, kes ei saanud läbi ei näitlejate ega võttegrupiga? Nüüd, kus vahetus lavastaja, on sari rohkem selline, nagu mina seda esialgu ette kujutasin.”

Alates sellest nädalast vahetas Vilja Palm lavastajatoolil välja Roman Baskini, suurt väljakutset ta selles aga ei näe. “Praegu on seal kujunenud välja oma rutiin, mida järsku muuta on väga raske,” arvas Palm.