Remi on küll lõpetanud peda infoteaduse ja töötab vabakutselise reklaamitegijana, aga ta on juba ligi kümme aastat tegelnud ka elektroonilise muusikaga.

Viimased viis aastat on tema põhiprojektiks olnud Eesti üks omapärasemaid elektroonilise muusika kollektiive Def Räädu, lisaks korraldab ta pidusid ja mängib ka plaate esinejanime Gee all, viimati tegi ta muusika samuti täna esitletavale Hula uuele moekollektsioonile.

“Varem on Puerto Rico päritolu Antonio kaks korda Eestis plaate mängimas käinud.

Kuna mina ja Arian Levin, kellega koos Def Räädu’le muusikat teeme, olime juba varem tema sounde kuulanud, siis jõudsime mõtteni, et tahaks Antonioga koos loo teha. Antonio kuulas meie materjali ja oli nõus. Antonio ise mängis löökpillidega New Yorgis põhja sisse ja siis kutsusime Eestis ükshaaval Eesti noori ja andekaid muusikuid stuudiosse sellele peale mängima, näiteks Ivo Lille mängib saksofoni, Arian Levin viiulit ja klahvpille,” seletab Remi.

Pärast kolmekuulist tööd materjalidega said lood mõlemal pool ookeani valmis ja New Yorgi plaadifirma Tribal Winds andis selle suve lõpus välja 12-tollise vinüülplaadi, mis sisaldab Antonio Ocasio ja Def Räädu “Eesti” kolme remiksi. “Impulss, mis pani just Eesti-teemalist lugu tegema, oli see, et Antoniole väga meeldib Eesti, tema sõnul on siin nii lahedad inimesed, see on tema pühendus kaunile maale nimega Eesti ja ilusatele inimestele, kes siin elavad.

See muusika ei peagi levima massidesse, see pole igapäevane raadiomuusika.

Pigem on “Eesti” hingele ja meeldib hea muusikalise maistega inimestele,” ütleb Remi. “Minu kasu selle projektiga tegelemisest oli see, et “Eesti” jõudis New Yorki. Ja ehk ka Def Räädu nimi sai tuntumaks. Mingit rahalist kasu sellest küll pole tulnud, pigem rahulolu tehtuga.

Kuid kui Antonio sel neljapäeval Tallinna jõuab, kavatseme jälle paar tundi stuudios istuda, eks näis, järsku tuleb uus lugu.”

“Eesti” pole ainus laupäevasel peol esinev rahvusvaheline projekt – samal peol esitlevad Soome broken-beat eksportöörid “The Executives” oma esimest kogumikku “Liquid Assets”, mille avaloo “Ignition” autor on samuti Eesti tegija Talisman.

Eklekter: Eesti eri

Laupäeval, 21. novembril k 22 Von Krahlis. Antonio Ocasio (NYC). Def Räädu – live. Supremesounds: Daddy Lahary, rummie ja Orav. The Executives: Dizzy, Goose ja Nenis. Dharma-One. Talisman