Madis, kes elab Tallinnas, tegi “Cool Bastardi” koos oma Viljandimaal Mustlas elava tädipoja Henryga suvel maal olles, oma filme toodavad nad seni veel patenteerimata Mäeorg Stuudio märgi alt.

Ajakirjanikuga kokku saades vaidlevad poisid kõigepealt tükk aega, kas nad alustasid filmitegemist aastal 2001 või 2002, igal juhul algas filmihuvi sellest, kui Henry sai endale digikaamera. “Alguses tegime nalja pärast, stsenaariumi mõtlesime kohapeal ja filmisime ühe suvega kohe viis filmi. Näiteks üks oli muumia tagasitulekust, minu väikevend oli muumia, keda meie kahekesi pidime tagasi ajama, me mängisime joodikuid,” räägib Henry.

Henry tegeleb rohkem arvutis monteerimise ja Madis stsenaariumide kirjutamisega, lavastavad nad aga koos ja mängivad ise igas oma filmis kaasa, lisaks neile on näitlejateks ülejäänud noored sugulased.

Sel suvel valmis poistel veel kolm filmi – lisaks “Cool Bastardile” ka “Kalevipoja tagasitulek” ja “Hitman”. “”Kalevipoja tagasitulek” on sellest, kuidas Vanapagan saab põrgust välja, teeb pahandust, tahab vaatamisväärsusi õhku lasta ja Kalevipoeg tuleb teda püüdma, aga hakkab ise Eestit muutma. Kalevipoeg on selline loodusinimene, näiteks muudab linnulaulu kõvemaks, läheb peole ja korraldab muid asju, lõpuks see Vanapagan ei huvitagi teda eriti,” itsitab Madis, kes 48-minutilises filmis ise Kalevipoega mängib. Kalevipoega peavad poisid oma kõige sisukamaks ja paremaks tööks.

Võidufilm “Cool Bastard” sündis poiste sõnul sellest, et nad valetasid jututoas mingile soomlasele, et tegid filmi pommimehest. Hiljem hakkas neile see mõte nii meeldima, et Madis kirjutaski stsenaariumi. “Cool Bastard saab oma vanaisalt teada, et ta on eriline, et tal on pommi vastu immuunsus. Ta kasvab suureks ja hakkab pomme kahjutuks tegema – laseb käes või särgi all ära plahvatada. Siis tuleb kuri mees Bomberman, kes paneb igale poole pomme. Vahepeal on kõvasti actionit ja efekte, lõpuks Bastard sööb vanaisa antud erilise granaadi ära, teeb “Krooks!”, tuld lendab, ja siis ta annab Bombermanile tappa,” võtab Madis lühidalt “Cool Bastardi” süžee kokku. Hiljuti tuli Madisele uus mõte – teha “Cool Bastard 2”, kus ilmub välja Cool Bastardi kuri kaksikvend, kes on samuti pommi-immuunne ja hakkab Tallinnas maju õhku laskma.

Edaspidi kavatsevad Madis ja Henry osaleda lisaks koolikonkurssidele ka amatöörfilmide festivalidel, nii et kui tahate näha, kuidas Kalevipoeg linnulaulu kõvemaks keerab, hoidke amatöörfilmidel silm peal.