Ooperi lavastaja on rootslanna Marianne Mörck, muusikaline juht ja dirigent Arvo Volmer. “Volmer asub teatavasti 1. augustist ametisse rahvusooperi uue kunstilise juhi ja peadirigendina, “Aida” oli tema idee ja sellest saab ka tema esimene suurem töö uues ametis,” märkis Mikk.

Avalike suhete juhi Kaido Padari sõnul mahub tennisehalli üht etendust vaatama-kuulama umbes 2000 inimest. “Loodetavasti on selline suur ooperilavastus atraktiivne ka väliskülalistele ja meie “Aidast” kujuneb oktoobrikuus tõeline Tallinna magnet. Plaanime ka linnavalitsusega selles osas koostööd teha.”

Padari sõnul käis dirigent Arvo Volmer koos orkestri ja koori esindajatega juba ka tennisehallis akustikat katsetamas. “Hall tunnistati sobivaks,” kinnitas Padar.

Ooperit mängitakse Rocca al Mare tennisekeskuses kokku seitse etendust vahemikus 8. -17. oktoobrini. Pileteid saab tellida alates 15. veebruarist ja need maksavad 200–600 krooni. Sooduspiletid on müügil 1. maini hinnaga 150–500 krooni.

Verdi “Aidaga” avati 1871. aastal Kairo ooperimaja, helilooja sai teose eest suurima honorari, mida ooperi eest kunagi on makstud.