Kuld- või plaatinastaar 21 riigis

Lauljatari peetakse klassikalist ja popmuusikat ühendava stiili kroonimata kuningannaks. Oma menukaimad rollid muusikali-lauljana tegi ta Webberi “Catsis” ja “The Phantom of The Operas”.

Brightman sai maailmakuulsaks 1997. aastal, kui ilmus tema läbimurdealbumiks saanud “Time To Say Goodbye”. Album saavutas kuld- või plaatinaplaadi staatuse 21 riigis ja selle nimiloost, Andrea Bocelliga lauldud duetist sai ülemaailmne hitt ja Brightmani müüduim singel. Brightmani albumeid on maailmas nüüdseks müüdud kokku 15 miljonit eksemplari.

##Tallinna kontserdil laulab Brightman nii oma värske idamaiste mõjutustega plaadi “Harem” lugusid kui ka varasemate plaatide parimaid palu.

Kontserdi korraldab Saku suurhall, produtsent Andreas Lukini kinnitusel on tegu ühe võimsaima lavashow’ga, mis seni Eestis korraldatud. Brightman toob Tallinnasse oma lava ning heli- ja valgustehnika, mida kasutatakse ka turnee kõigil teistel kontsertidel. Korraldajate sõnul on mitmetasandiline ja liikuv kaheosaline lava nii suur, et mahub napilt suurhalli ära. Laval on peale kaunites kostüümides Sarah Brightmani ligi 30 muusikut ja tantsijat. “Kuna lava on väga suur, peaks nähtavus igalt poolt väga hea olema,” märkis kontserdi pressiesindaja Liisa Lukin.

Laval koos kohalike muusikutega

Kontsert suurhallis kestab kaks tundi, lisaks vaheaeg. Kontserdi esimeses pooles on rõhk uue plaadi lugudel, teise moodustavad varasemate plaatide lood ja muusikalihitid.

1999. aastal Tallinnas käies esines Brightman linnahallis koos eesti muusikutega ja jäi väga rahule. “Kontsert oli tore, mind võeti soojalt vastu. Eesti muusikud olid suurepärased, neid tahaks südamest tänada. Meeldis nende kaasamõtlemine ja peen musitseerimistunnetus,” märkis ta kontserdi järel antud intervjuus. Ka seekordsel esinemisel kasutab Brightman osaliselt kohalikke pillimehi, korraldajate teatel on lauljatar avaldanud soovi kümne sobiva eesti keelpillimängija leidmiseks.