“Ki.Ka on laste TV-kanal, mis korraldas Euroopa Liidu laienemise puhul suuremat sorti Euroopa show. Show eesmärk oli tutvustada 10 kandidaatriiki, iga riigi esindajaks valiti üks laps Berliinist. Tingimuseks oli see, et laps peab olema pärit oma riigist ning olema säilitanud juured, teisalt pidi ta olema Saksa ühiskonda hästi integreerunud,” selgitas Ojassoo.

Iga võistleja otse-eetris

Iga lapse kohta näidati pühapäeval Brandenburgi väravate juurest otsesaatena eetrisse läinud show’s lühikest portreelugu. “Lapsi filmiti eelnevatel päevadel, näidati, kuidas nad tegelevad oma hobidega. Minu poeg mängib tennist ja tegeleb judoga,” märkis Ojassoo. Tema sõnul küsiti lastelt ka nende nägemust, mille poolest erineb nende kodumaa Saksamaast.

Põhiosa show’st moodustas aga Brandenburgi väravate juures toimunud kahetunnine üritus, kus kümme last kutsuti lavale ning iga riigi laps pidi esitama teistele ühe küsimuse. “Minu poeg küsis teistelt, mitu saart on Eestis. Kaasa anti ka kolm vastusevarianti. Eesti saarte puhul siis vastavalt, kas 15, 150 või üle 1500. Kuna minu poeg arvas kõige rohkem teiste esitatud küsimuste vastuseid ära, tuli ta võitjaks,” rääkis Ojassoo.

Räägib kolme keelt

Otseülekandes eetrisse läinud show’l osales üle 350 000 pealtvaataja.

Meelis Ojassoo iseloomustas poega kui hästi avalat, sportlikku ja rõõmsameelset poissi, kel nakatav naer. “Keeleliselt on Silver hästi andekas – ta räägib nii eesti, saksa kui ka inglise keelt,” märkis isa.

Meelis Ojassoo on koos perega elanud Berliinis peaaegu kaks aastat.

Enne seda elas pere kolm aastat Austrias ning isa hinnangul sai Silver just sealt saksa keele kätte.

“Loomulikult olen ta üle uhke. Poiss oli veidi pabinas ja pea laiali otsas ning võiduhetkel ta sellest ilmselt kohe aru ei saanudki. Aga pärast oli rõõm küll suur. Järgmisel päeval õnnitlesid teda kõik klassikaaslased ja nende vanemad.”

Nüüd ootab Silverit ja tema 23 klassikaaslast preemiareis Strasbourgi Euroopa Parlamenti ja Euroopa parki.