Jaapanlanna laskus üksi järele

Sukeldumisklubi Maremark juhataja Angelika Somelari sõnul toimiti sukelduma minnes vastavalt reeglitele. “Kaasas oli kogenud paadikapten. Vette visatud poi ankrus olemist kontrollis esimesena sukeldunud divemaster,” märkis Somelar.

Järgmisena laskuma pidanud Noriko teatas aga teisele divemasterile, et tal on jahe ning ta jääb sukeldumise asemel pinnale ujuma. “Noriko soovitas oma kaaslasel esimesele järele minna, et too muretsema ei hakkaks,” lisas Somelar.

Mõned minutid hiljem viitas Noriko kaptenile, et temaga on kõik korras ja ta laskub. Hetk peale laskumist märkas kapten õhumullide lakkamist ja sukelduja kahtlast sahmimist.

Kaaslased püüdsid naist elustada

Paadikapten kutsus abi ja andis vee all olevatele sukeldujatele märku ülestulekuks. Sukeldujate pinnale jõudes laskus üks neist tagasi alla Norikot otsima, leidis ta 26 meetri sügavuselt ja tõi pinnale. Kuna Noriko iseseisvalt ei hinganud, alustati elustamisega, mis kestis kuni Rohuneeme sadamani. “Seal juba ootav kiirabi tunnistas Noriko surnuks,” nentis Somelar.

Mis võis jaapanlanna tervisega juhtuda, selgitab ekspertiis. Somelari sõnul kinnitas esmane vaatlus, et naise varustus oli töökorras.