Korra on ta juba Venemaal Ufaas imearstiks nimetatud professor Ernst Muldaševi silma- ja ilukirurgiakliinikus uuringutel käinud.

Loki sõnul avastasid arstid, et ühe silma närv on alles ning see annab nägemise taastamiseks lootust ning operatsiooni võiks teha veel sellel aastal. “Arstid soovitasid Ufaas enne operatsiooni ligi kahenädalase silmanärvi stimuleerimisravi teha ja tegelikult nad ootavadki mind nüüd sellele ravile,” ütles Lokk.

Protseduuri aeg pole veel täpselt kokku lepitud ning Lokk peab leidma enne raha, et naisega Ufaasse sõita ja seal elada. “Loodan, et juba selle aasta jooksul tehakse lõikus ja ehk on mingeid tulemusi, jumal teab,” ütles Lokk.

Päästeamet on Lokil juba ühe korra aidanud Ufaasse sõita. Samuti on Lokk endistele kolleegidele tänulik, et sai päästeameti abiga mullu üle üheksa aasta pärast vigastada saamist esimest korda sanatooriumisse. “Kuna ta kuulub meie ridadesse, siis on meie kohustus teha kõik mis võimalik,” ütles päästeameti peadirektor Mati Raidma.

Sanatooriumis käik oli Raidma sõnul oluline ka sellepärast, et Loki üldine tervislik seisund ja hea vaimne tervis annavad eelduse teistelegi protseduuridele.

Raidma sõnul plaanib päästeamet ka nüüd Loki Ufaasse minekut toetada, kuid nii seni eraldatud summadest kui ka tulevastest ei soovi ta rääkida, pidades seda pigem moraalseks kohustuseks, mille üle arvet ei peeta. “Arne on elujõus mees ja loodame, et see aeg jõuab kätte, kus ta saab meditsiini abiga nägijaks,” lisas Raidma.

Lokk sai raskelt vigastada 1995. aasta detsembris, kui Tallinnas Tõnismäel plahvatas auto alla pandud pomm.